Vårt Utbud

Hudvård

Estetiska Institutet erbjuder de mest innovativa och resultatorienterade hudvårdsbehandlingarna. Alla våra behandlare är auktoriserade hudterapeuter och kommer kunna hjälpa dig utifrån dina specifika behov och förutsättningar.

På Estetiska Institutet erbjuder vi de bästa hudbehandlingarna som finns att tillgå. Vilka som passar just dig väljer vi gärna tillsammans med dig utifrån dina specifika behov. Vi anpassar även varje behandling så att du får bästa möjliga resultat utifrån din huds status, din hudtyp och dina personliga förutsättningar. För att kunna uppnå det på bästa sätt rekommenderar vi alltid en konsultation med våra erfarna hudterapeuter som tillsammans med dig tar fram en plan för vilka behandlingar som bör utföras och när.

Erbjudande

Kostnadsfria konsultationer med våra hudterapeuter (gäller ej hudläkare där det utgår en avgift).

Ansiktets utseende förändras med tiden och påverkas av ålder och yttre faktorer såsom solexponering och luftföroreningar. Regelbunden och rätt anpassad hudvård kan vara väldigt effektiv för att förebygga och dämpa hudens åldrande och återskapa spänst och lyster.

Har du redan hittat din favoritbehandling? Då är du självklart välkommen att boka den hos oss direkt.

Med små steg tar vi stora kliv för ditt utseende och välbefinnande så att du kan känna dig naturligt vacker under många år framöver!

Vårt utbud

IPL

IPL står för Intense Pulsed Light och är en ljusbehandling med en teknik som skapar ett brett spektrum av högintensivt ljus. IPL har många användningsområden och kan användas till att behandla ytliga blodkärl, diffus rodnad och pigmentfläckar i ansiktet. IPL kan även användas för hårborttagning på mindre områden såsom överläpp eller bikinilinjen.

Behandlingen anpassas alltid efter behov och önskemål. Då värmen från ljuset kan anpassas och användas både ytligt och djupare i hudvävnaden beroende på vad som ska behandlas.

Här på Estetiska Institutet använder vi Nordlys IPL som har den senaste teknologin och kan behandla hud mer effektivt och säkert än traditionell IPL.

Vissa IPL-behandlingar som exempelvis ytliga blodkärl kan ge resultat redan efter första behandlingen. Hudföryngrande behandlingar kräver en kur på 3 gånger för bästa effekt. Hårborttagning kräver vanligtvis 6-10 behandlingar.

Hudföryngring med IPL/Fraxellaser

IPL-behandling är en behandling som används för hudföryngring, s.k. photo skin rejuvenation, där ljuset verkar på djupet i huden och ökar elasticitet och spänst genom att stimulera till nybildning av kollagen. Åldrad, särskilt solskadad hud har förlorat kollagen och därmed blivit rynkig och mindre elastisk. Behandlingen reducerar fina linjer och grova porer och ger en ökad fuktnivå och spänst i huden. IPL-behandlingen tar dessutom bort de ytliga blodkärl och pigmentfläckar som man ofta ser vid solskadad hud. Huden får en jämnare ton och ett fräscht och friskt utseende.

IPL-behandling kan kompletteras med Fraxellaser. Fraxellaser ger en kraftfull föryngring och kollagenstimulering ända ner i hudens djupare delar men ändå en snabb läkning och ett minimum av återhämtning – man behöver ofta inte vara hemma från arbete.

Hudföryngring med IPL kräver en kur med 3 behandlingar med 3-4 veckors intervall för att underlätta en nybildning av kollagen. Vetenskapliga studier har visat att hudföryngringen finns kvar 5 år efter en kur av IPL behandlingar. 

Dermapen

Dermapen är en avancerad microneedlingbehandling, som ökar hudens naturliga produktion av kollagen. Kollagen bidrar till hudens fasthet, styrka och elasticitet. Mängden kollagen i huden minskar vid stigande ålder och kraftig solexponering. Huden kan då upplevas slapp och fina linjer, rynkor och fåror framträder. Microneedling orsakar en kontrollerad mikroskada i huden vilket bland annat stimulerar till nybildning av kollagen och andra elastiska komponenter. Resultatet blir en förbättring av hudens struktur som ger en huduppstramande effekt samt ökar lyster. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än till exempel kemisk peeling. Dermapen kan även behandla acneärr, hudbristningar, pigmenteringar, förstorade porer och fina linjer.

Dermapen-behandling ger resultat redan efter första behandlingen. Vanligtvis krävs det dock cirka 4-6 behandlingar för att nå ett optimalt resultat. På Estetiska Institutet använder vi Dermapen 4 som är det mest avancerade microneedling-verktyget på marknaden.

PRX-T33

PRX-T33 är en ny och revolutionerande behandling inom biorevitalisering som arbetar hudföryngrande. Den är nålfri och skapar minimalt med synlig negativ påverkan på huden vilket gör att du slipper det som kallas ”down-time” direkt efter din behandling. PRX-T33 ger en djupgående effekt som både ger omedelbara samt långsiktiga resultat.  Behandlingen reducerar rynkor och fina linjer, jämnar ut hudtonen och skapar djup återfuktning och lyster.

PRX-behandling ger resultat redan efter första behandlingen.  För bästa och en mer långvarig effekt, bör behandlingen upprepas ca 3 gånger med 1 veckas mellanrum.

Kemisk peeling

En peelingbehandling bidrar till att avlägsna gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna. En peeling snabbar på cellförnyelsen i huden vilket ger en smidigare hud med ökad lyster. Det förbättrar dessutom hudens förmåga att behålla fukt vilket bidrar till att dämpa linjer och fina rynkor.

En kemisk peeling går ut på att skapa en kontrollerad regenerering av huden. Hudens yttersta lager avlägsnas för att stimulera kollagen- och elastinproduktionen. Varje unik formula verkar på olika hudvårdsrelaterade besvär vilket möjliggör skräddarsydda behandlingar. Vi använder oss av peels från Mesoestetic som består av AHA, BHA, TCA i olika styrkor och pH-värden, alternativt kombinerade peels framtagna för specifika indikationer.

Med peels kan på sikt vidgade porer, fina linjer, rynkor, hyperpigmenteringar, acne och ärr reduceras samt huden lämnas mer återfuktad med en jämnare struktur.

TCA-peeling

TCA-peeling är en medeldjup peeling som behandlar svår acne, pigmenteringar och ålderstecken. Peelingen är även effektiv för behandling av hudskador och har en kraftigt åtstramande, revitaliserande effekt samt verkar pigmenteringsutjämnande. Easy TCA Pain Control med sin patenterade teknologi gör behandlingen smärtfri. Vi rekommenderar att utföra en kur med 3 behandlingar var 8:e dag.

Ansiktsbehandling Signature by Estetiska

Det är flera faktorer som påverkar hudens tillstånd och ingen hud är en annan lik. Vi har därför tagit fram en uppgraderad version av den klassiska ansiktsbehandlingen för att uppnå ett optimalt resultat helt anpassat efter dig. En perfekt mix av avkoppling och resultat!

I denna behandling ingår de klassiska momenten som hudanalys, ånga med vapozon och porrengöring. Dessa kompletteras med skräddarsydd kemisk peel och ansiktsmask som anpassas efter hudens välmående och önskade resultat. Självklart ingår även ansiktsmassage som är inte bara avkopplande. Massagen ökar blodcirkulerande och är lymfdränerande och svullnadsdämpande. Behandling avslutas med infraröd LED-mask som ger ökad blodcirkulation och spänst, dämpar rodnad och minimerar fina linjer och rynkor.

Mesoeclat Red Carpet

Mesoeclat® är en kraftigt hudföryngrande peeling som ger omedelbart resultat. Denna antiaging behandling stimulerar hudens kollagen- och elastinproduktion, stimulerar hudens försvarsmekanismer och neutraliserar fria radikaler. Resultatet blir en jämnare hudton, lyster och reducerade fina linjer och rynkor.

Det unika med denna behandling är att peelingen, som består av flera olika ingredienser, inte neutraliseras utan får sitta kvar på huden. En ampull med aktiva ingredienser appliceras sedan över peelingen och behandlingen avslutas med en effektiv vävmask samt specialcreme med pigmentutjämnande, antioxidant och fuktgivande egenskaper.

Mesoeclat ger direkt resultat men kan med fördel utföras i kur om 5 behandlingar, med två veckors intervall. Resultatet förstärks och förlängs för varje behandling och hudens förmåga att ta upp de aktiva ingredienserna ökar.

Global Eyecon

Global eyecon är en behandling speciellt framtagen för ögonområdet. Behandlingen har tagits fram eftersom huden runt ögonen är fem gånger tunnare än i övriga ansiktet, har en högre koncentration av blodkapillärer och muskler vi gestikulerar med. I och med detta uppkommer ofta de första tecken på åldrande med försämrad elasticitet, mörka ringar, påsar och mimiska linjer kring ögonområdet. Behandlingen är säker att utföra på alla hudtyper och tillstånd, oavsett hur melaninrik huden är.

Behandlingen består av tre moment och inleds med en kemisk peel som reducerar ålders- och trötthetstecken och verkar depigmenterande. I nästa steg appliceras en steril lösning med aktiva ingredienser som verkar svullnadsdämpande och depigmenterande. De aktiva ingredienserna slussas ner djupare i huden med microneedling. Avslutningsvis appliceras en svalkande ögonmask tillverkad i 3D nanofibrer som förstärker effekten av de aktiva ingredienserna från behandlingen.

Global eyecon kräver en obligatorisk konsultation för att säkerställa att behandlingen kan utföras. Tre behandlingar rekommenderas i kur för ett optimalt resultat – en behandling varannan vecka.

TriBella™ ansiktsföryngring

TriBella™ är en innovativ ansiktsföryngringsbehandling, som kombinerar tre effektiva behandlingar i ett protokoll – en fotofacial behandling, en anti-aging-behandling och en hudresurfacing behandling – allt i ett. Detta är en högintensiv, icke-invasiv, effektiv form av hudförnyelse som resulterar i ett föryngrat utseende.

TriBella-behandling kombinerar tre olika teknologier:

  • IPL– ljusbehandling som effektivt behandlar ytliga blodkärl och pigmentfläckar och resultetar i förundrat utseende av huden s.k. photo skin rejuvenation
  • Radiofrekvens – förbättrar kollagenproduktionen, minskar slapphet i huden och fina rynkor. Applikatorn DiamondPolar drivs av (MP)2-teknik vilket kombinerar multipolär radiofrekvens och pulserande elektromagnetiska fält (PEMF), som ger en snabb, jämn och behaglig värme i flera vävnadsdjup.
  • RF- fraktionerad (NanoFractional), ablativ radiofrekvens som förbättrar hudtexturen vid akneärr, förstorade porer och ojämn hudstruktur. Applikatorn Vivas patenterade stift-teknologi ger fraktionerad resurfacing av hudytan och levererar mikroskopiska värmekanaler ner i huden som skapar denna utjämnande effekt.

TriBella-behandlingar™ är tillgänglig genom Venus Versa-system™, exklusivt hos oss på Estetiska Institutet.

Hudföryngring med TriBella kräver en kur med 3 behandlingar med 4-6 veckors intervall. Resultatet framträder gradvis under kuren, det slutgiltiga resultatet syns ca 12 veckor efter genomgången kur.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en behandlare som kommer hjälpa dig att välja de behandlingar som ger dig bästa möjliga resultat utifrån din huds status, din hudtyp och dina personliga förutsättningar.

Konsultationer med våra hudterapeuter är kostnadsfria.