Vårt Utbud

Hudvård

Estetiska Institutet erbjuder de mest innovativa och resultatorienterade hudvårdsbehandlingarna. Alla våra behandlare är auktoriserade hudterapeuter och kommer kunna hjälpa dig utifrån dina specifika behov och förutsättningar.

Ansiktets utseende förändras med tiden och påverkas av ålder och yttre faktorer såsom solexponering och luftföroreningar. Regelbunden och rätt anpassad hudvård kan vara väldigt effektiv för att förebygga och dämpa hudens åldrande och återskapa spänst och lyster.

På Estetiska Institutet erbjuder vi de bästa hudbehandlingarna som finns att tillgå. Vilka som passar just dig väljer vi gärna tillsammans med dig utifrån dina specifika behov. Vi anpassar även varje behandling så att du får bästa möjliga resultat utifrån din huds status, din hudtyp och dina personliga förutsättningar. För att kunna uppnå det på bästa sätt rekommenderar vi alltid en konsultation med våra erfarna hudterapeuter som tillsammans med dig tar fram en plan för vilka behandlingar som bör utföras och när.

Har du redan hittat din favoritbehandling? Då är du självklart välkommen att boka den hos oss direkt.

Med små steg tar vi stora kliv för ditt utseende och välbefinnande så att du kan känna dig naturligt vacker under många år framöver!

Vårt utbud

PRX-T33

PRX-T33 är en ny och revolutionerande behandling inom biorevitalisering som arbetar hudföryngrande. Den är nålfri och skapar minimalt med synlig negativ påverkan på huden vilket gör att du slipper det som kallas ”down-time” direkt efter din behandling. PRX-T33 ger en djupgående effekt som både ger omedelbara samt långsiktiga resultat.  Behandlingen reducerar rynkor och fina linjer, jämnar ut hudtonen och skapar djup återfuktning och lyster.

PRX-behandling ger resultat redan efter första behandlingen.  För bästa och en mer långvarig effekt, bör behandlingen upprepas ca 3 ggr med 1 veckas mellanrum.

Kemisk peeling

En peelingbehandling bidrar till att avlägsna gamla och skadade hudceller tillsammans med orenheter som sitter på hudytan och ned i porerna. En peeling snabbar på cellförnyelsen i huden vilket ger en smidigare hud med ökad lyster. Det förbättrar dessutom hudens förmåga att behålla fukt vilket bidrar till att dämpa linjer och fina rynkor. Peeling kan göras på flera olika sätt, vid kemisk peeling använder man AHA-syror.

Dermapen

Dermapen är en avancerad microneedlingbehandling, som ökar hudens naturliga produktion av kollagen. Kollagen bidrar till hudens fasthet, styrka och elasticitet. Mängden kollagen i huden minskar vid stigande ålder och kraftig solexponering. Huden kan då upplevas slapp och fina linjer, rynkor och fåror framträder. Microneedling orsakar en kontrollerad mikroskada i huden vilket bland annat stimulerar till nybildning av kollagen och andra elastiska komponenter. Resultatet blir en förbättring av hudens struktur som ger en huduppstramande effekt samt ökar lyster. Behandlingsmetoden är också mer djupgående än till exempel kemisk peeling. Dermapen kan även behandla acneärr, hudbristningar, pigmenteringar, förstorade porer och fina linjer.

Dremapen-behandling ger resultat redan efter första behandlingen. Vanligtvis krävs det dock cirka 4-6 behandlingar för att nå ett optimalt resultat. På Estetiska Institutet använder vi Dermapen 4 som är det mest avancerade microneedling-verktyget på marknaden.

Skinbooster

Restylane Skinbooster är en behandling som gradvis bygger upp huden och förbättrar hudens elasticitet, struktur samt ger huden en ökad naturlig lyster och spänst. Restylane Skinbooster är en tunnflytande gelé som injiceras i huden för att ge tillbaka fukt och lite volym inifrån. Gelén innehåller hyaluronsyra och vatten, just de ingredienser som man förlorar när huden åldras. Effekten av Skinbooster är att huden ser slätare, yngre, mer elastisk och fräschare ut. Behandlingen passar utmärkt ansikte och även känslig och utsatt hud på hals, dekolletage och händer samt områden med acneärr.

Resultatet av Skinbooster syns direkt och ser naturligt ut. Det räcker med en behandling och effekten håller i ca 6-9 månader.

Profhilo

Profhilo är en injicerbar, hyaluronsyrabaserad produkt som stramar upp huden och motverkar slapphet. Förutom att den stärker och återfuktar huden har Profhilo också en remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst. Profhilo lämpar sig för dig som önskar en föryngrande effekt genom att huden stramas upp och hudkvaliteten förbättras.

Injektionsbehandlingen genomförs med en standardiserad teknik utvecklad för Profhilo. Produkten stannar i huden i ungefär 28 dagar. För att uppnå bästa resultat rekommenderar vi en uppföljande behandling då. Full effekt förväntas efter 2-3 månader, resultatet håller i ca 6 månader.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en behandlare som kommer hjälpa dig att välja de behandlingar som ger dig bästa möjliga resultat utifrån din huds status, din hudtyp och dina personliga förutsättningar.

Vi erbjuder kostnadsfria konsultationer.