Fettsugning

Postad i Blogg
fettsugning

En fettsugning, eller liposkulptur, är en av de vanligaste behandlingarna vi gör här på Estetiska Institutet. Faktum är att det är en av dagens vanligaste typer av plastikkirurgi. Med tekniken som finns idag kan vi dessutom fettsuga nästan alla delar av kroppen. En väl utförd fettsugning kan ge kroppen mer konturer och en mer harmonisk kroppsform.

I det här inlägget går vi igenom lite mer i detalj vilka delar av kroppen du kan behandla, vad en fettsugning är och vad du behöver tänka på tiden efter din behandling.

Det här är en liposkulptur

Fastän att vi tar bort fettceller från kroppen, är det inte ett ingrepp för viktminskning. Det här är ett ingrepp som passar dig som redan nått eller är nära din idealvikt. Resultaten av en fettsugning är långvariga, eftersom fettcellerna som tas bort inte bildas igen. För att resultatet ska bli symmetriskt är dock de fettceller som lämnas kvar väldigt viktiga. Det är också viktigt att operationen i sig blir utförd på ett noggrant och korrekt vis. Vår personal är både erfarna och bra på vad de gör.

Fettsuga olika kroppsdelar

Eftersom tekniken för fettsugning bara går framåt gör det att vi kan behandla ännu fler delar av din kropp. De vanligaste kroppsdelarna för fettsugning är fortfarande magen, ryggen, midjan och hakan.

Mage

En av de delarna av kroppen som är vanligast att fettsuga är just magen. Det är många saker som kan påverka hur magen ser ut och det i sin tur kan göra att osäkerheten kring den växer. Genom att fettsuga magen kan vi återställa kroppens form och konturer. Hur din mage ser ut kan ändras av många olika anledningar, som graviditet eller drastisk viktminskning.

Midja och rygg

Ett annat område som vi ofta behandlar är midjan, eller de så kallade kärlekshandtagen. Ofta kan den här behandlingen kompletteras med fettsugning av ländryggen eller nedre ryggen för att ge bästa resultat. Det är visserligen något du och din kirurg kommer planera för just dig.

Haka

Ett mindre område som ger stora resultat är hakan. Fettsugning av hakan särskilt tillsammans med käklinjen kan ge dig en kontur mellan ansikte och hals.

Kom in på konsultation

När du har bestämt dig för att göra en fettsugning kan du boka en konsultation hos oss på Estetiska Institutet. Du kommer då få prata med din kirurg om vad det är du är ute efter och vilka områden du skulle vilja behandla. Ni kommer sedan tillsammans skapa en plan för hur din fettsugning kommer gå till. Det är bra om du kommer till konsultationen väl förberedd. Skriv ner dina frågor så du säkert inte glömmer något. På så sätt kan du gå igenom alla frågor och se till att få de svar du behöver. Likt alla behandlingar och ingrepp finns det eventuella risker. Dessa kommer att tas upp under din konsultation.

Behandling och eftervård

När du gjort din fettsugning hos oss får du anvisningar att följa för hur du bäst tar hand om dina sår. Det är väldigt viktigt att du följer de här råden för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Du är alltid välkommen att höra av dig om frågor eller funderingar kring din operation, du är ju skyddad av vår garanti efter att du gjort din operation hos oss.