Vårt Utbud

Övriga injektionsbehandlingar

Estetiska Institutet erbjuder ett brett utbud av innovativa injektionsbehandlingar och alla våra behandlare är erfarna legitimerade plastikkirurger eller sjuksköterskor.

På Estetiska Institutet erbjuder vi de bästa injektionsbehandlingarna som finns på marknaden. Vilka som passar just dig väljer vi gärna tillsammans med dig utifrån dina specifika behov. Vi anpassar även varje behandling så att du får bästa möjliga resultat utifrån dina personliga förutsättningar och önskat resultat. För att kunna uppnå det på bästa sätt rekommenderar vi alltid en konsultation med våra erfarna behandlare som tillsammans med dig tar fram en plan för vilka behandlingar som bör utföras och när.

Vårt utbud

Skinbooster 2.0

Skinbooster 2.0 är en dubbelverkande behandling som agerar som en traditionell Skinbooster samt som en uppstramande behandling. Behandlingen innehåller två produkter: en beauty booster, en glow cocktail eller injicerbar hudvård som förstärker och förbättrar hudens kvalité inifrån. Produkten innehåller åtta aminosyror, åtta antioxidanter, två mineraler och vitamin B6. Dessa ingredienserna jobbar aktivt på att återfukta huden, stärka vävnaden, starta cellförnyelsen och ge ett antioxidant-skydd. Den andra produkten i denna dynamiska duo jobbar på långsiktig fukt och reducering av ytliga dynamiska rynkor. Ger kontrollerad plumphet i huden där det behöv

Behandlingen görs i en kur om 2 st behandlingar med 2 veckors mellanrum.

Profhilo

Profhilo är en injicerbar, hyaluronsyrabaserad produkt som stramar upp huden och motverkar slapphet. Förutom att den stärker och återfuktar huden har Profhilo också en remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst. Profhilo lämpar sig för dig som önskar en föryngrande effekt genom att huden stramas upp och hudkvaliteten förbättras.

Injektionsbehandlingen genomförs med en standardiserad teknik utvecklad för Profhilo. Produkten stannar i huden i ungefär 28 dagar. För att uppnå bästa resultat rekommenderar vi en uppföljande behandling då. Full effekt förväntas efter 2-3 månader, resultatet håller i ca 6 månader.

Mesohyal – Mesoterapi

Mesoterapi är en mycket effektiv anti aging-behandling som fungerar biologiskt i huden och ger näring åt huden för att upprätthålla vitaliteten. Med små lätta injektioner i hudens yta, matas huden med ett näringskomplex bestående av hyaluronsyra – som finns naturligt i kroppen – samt en mängd olika vitaminer, mineraler och aminosyror.

Kombinationen av de unika näringsämnena och de många små stick i hudens yta, gör att man stimulerar produktionen av kollagen och elastin i huden samt fyller ut och återfuktar huden så att den återfår sin ungdomliga glöd och fasthet och huden ser jämnare ut. Lämplig för behandling av ansikte, hals, dekolletage och händer.

Mesohyal är en är en produktlinje som består av ett brett sortiment av aktiva ingredienser som hyaluronsyra, C-vitamin, DMAE och organiskt kisel. De kan användas separat eller kombineras i skräddarsydd cocktail efter behov av den enskilda individen. De är framtagna till mesoterapi och används med fördel i microneedling behandling.

Behandlingseffekten ses omedelbart, men bästa resultat ses 1-2 veckor efter behandling. Fem behandlingar rekommenderas i kur för ett optimalt resultat – en behandling varannan vecka.

Sunekos

Sunekos är en injektionsbehandling som lämpar sig väldigt bra att behandla området kring ögonen. Injektioner med Sunekos kan behandla mörka ringar under ögonen, rynkor och slapphet i huden både på ögonlock och under ögonen. Man kan även behandla andra områden i ansiktet som är i behov av ökad spänst och elasticitet med Sunekos. 

Sunekos har en unik sammansättning av hyaluronsyra och aminosyror och som genom studier visat sig kunna stimulera fibroblasterna i dermis (huden) som reproducerar både kollagen och elastin. Tack vare denna process motverkar Sunekos åldrandet på ett naturligt sätt utan att förändra din ansiktsform. Sunekos är alltså ingen fillerbehandling som förändrar ansiktets form, men det ger en naturlig volymökning genom att Sunekos påverkar hudens återfuktning, spänst och elasticitet.

För att starta denna process i din hud krävs en kur på 3-4 behandlingar med Sunekos och med ett intervall på två veckor mellan varje behandling. 

Sunekos håller i snitt sex månader innan man behöver upprepa behandlingen. Men det är också beroende på person och hudkvalitet, men man rekommenderar att göra en Sunekosbehandling var 6e månad för att underhålla resultatet efter en kur.

PRP

PRP (Platelet Rich Plasma eller blodplättrik plasma), även kallad vampyrbehandling är en bioföryngrande cellteknik som genom tillväxtfaktorer i våra blodplättar stimulerar hudens cellföryngring och produktion av kollagen och elastiska fibrer. Effekten av PRP är att huden ser slätare, yngre och mer elastisk ut. Även hårbotten kan behandlas med PRP för att återuppliva avtagande hårväxt. PRP kan med fördel kombineras med Dermapen.

PRP-behandling resulterar i att hudens struktur och ton förbättras successivt i takt med att blodplättarna frigör tillväxtfaktor som ökar kollagenproduktionen. Full förnyelse av kollagen och därmed full effekt tar upp till tre månader.

Resultaten från behandlingen varierar, för de flesta räcker det med 1-3 behandlingar per år. Mellan varje behandling skall det gå 8-12 veckor. Behandlingsresultat från PRP varierar, men i de flesta fall håller det i upp till 18 månader.

Jalupro Super Hydro

Jalupro Super Hydro räknas som marknadens kraftfullaste skinbooster och anses vara en hybrid av Mesoterapi och Profhilo. Jämfört med Profhilo (som också är en effektiv behandling för hudföryngring) innehåller Jalupro Super Hydro en högre dos hyaluronsyra (kroppens egna kollagen)+ peptider och aminosyror för att både stärka och skydda huden.

Denna behandling passar dig som vill förbättra elasticitet och spänst i huden (motverka rynkor och fina linjer) och samtidigt få en maximal återfuktning. Jalupro Super Hydro jobbar med hudföryngring, återfuktning, uppstramning och cellförnyelse. Utöver ansiktet kan man behandla hals och dekolletage.

För bästa resultat rekommenderas 3 sessioner med 1 månads mellanrum.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en behandlare som kommer hjälpa dig att välja de behandlingar som ger dig bästa möjliga resultat utifrån din huds status, din hudtyp och dina personliga förutsättningar.

Konsultationer med våra behandlare är kostnadsfria.