Vårt utbud inom plastikkirurgi

Kropp

Kirurgi av kroppen hos oss på Estetiska Institutet handlar om unik trygghet och naturliga resultat som är proportionella och harmoniska.

Våra kroppar spelar en viktig roll för vårt sociala och fysiska välbefinnande. Regelbunden träning, balanserad kost och vila är förutsättningar för att vi ska må bra. När vi åldras måste vi arbeta hårdare för att bibehålla kroppens form och funktion. Plastikkirurgi kan vara ett komplement när träning och livsstilsförändringar inte räcker till för att uppnå önskade resultat.

Våra erfarna plastikkirurger kommer hjälpa dig att uppnå bästa möjliga resultat utifrån dina personliga förutsättningar. Vi fokuserar på att leverera resultat som är proportionella, harmoniska och naturliga.

Vårt utbud

Body Contouring

Body contouring är ett begrepp som innebär att man med kirurgiska ingrepp förändrar och förbättrar kroppens former.

Oftast behandlas  stuss, mage, rygg, armar och lår. De kirurgiska tekniker som används vid contouring är huvudsakligen fettsugning i kombination med olika plastiker för att avlägsna överskottshud. Ibland utförs även fettransplantation. Flera områden åtgärdas ofta under samma operation beroende på behov och önskemål.

Fettsugning

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som bryter upp och avlägsnar fett och fettdepåer från kroppen.

Fettsugning är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen och med dagens tekniker är det möjligt att behandla och omforma nästan alla delar av kroppen. Fettsugning kallas även liposkulptur. En väl utförd fettsugning förbättrar kroppens konturer och ger en mer harmonisk kroppsform.  Ingreppet är dock inte en behandling för generell viktminskning och bästa resultatet uppnås hos patienter som har uppnått eller är nära sin idealvikt.

Resultatet efter en fettsugning är bestående eftersom fettcellerna som tas bort inte återbildas. Men för att resultatet ska bli symmetriskt och jämnt är det viktigt att operationen utförs på ett korrekt och noggrant sätt. De fettceller som lämnas kvar är lika viktiga som de som tas bort.

Renuvion (skin tightening)

Renuvion är en revolutionerande teknologi för hudåtstramning (skin tightening)  som kan användas fristående eller som komplement till ett annat ingrepp som exempelvis fettsugning. Genom en innovativ teknologi som kombinerar helium-plasma och radiofrekvens-energi (RF) stramar man upp och rivaliserar huden utan att behöva använda kirurgi.

Det är en metod som passar väl för områden med lös hud såsom mage, rygg, lår, överarmar, runt knäna och hals. Läs mer och se före- och efter-bilder här >>.

Bukplastik

Det är inte alltid möjligt att träna sig till en platt och välformad mage. Graviditet, viktförändringar eller tidigare genomgången kirurgi kan medföra hudöverskott och veckbildning på bålen. Bukplastik kan då vara ett alternativ för att återskapa en slätare, jämnare mage och en välformad midja. Vid en bukplastik avlägsnas överskottshud och fett från magen.  Detta görs ofta i kombination med att försvagade magmuskler sys ihop.

Vid Estetiska Institutet utförs ofta bukplastiker i kombination med fettsugning, så kallad lipo-abdominoplasty. Kombinationen av dessa ingrepp bidrar till ett fint och bestående resultat.

Armplastik

Armplastik syftar till att förbättra form och ta bort hudöverskott på överarmarna.

Hud och fettöverskott på armarna kan vara ett resultat av viktminskning och åldrande och kan åtgärdas med fettsugning, eller borttagande av överskottshud eller en kombination av dessa. En armplastik görs i narkos och tar cirka en timme.

Lårplastik

Lårplastik är ett kirurgiskt ingrepp som syftar till att förbättra formen på låren.

Det är inte alltid möjligt att träna eller banta sig till stramare lår. Ibland kan lös och överflödig hud behöva tas bort kirurgiskt. Ingreppet syftar till att sträcka huden och ta bort överskottshud. Oftast kombineras lårplastik med fettsugning av hela eller delar av låret för att minska lårens volym. En lårplastik görs i narkos och tar ca två timmar.

Ryggplastik

Ryggplastik är ett ingrepp där överflödig hud på ryggen avlägsnas för att förbättra ryggens form och bålens kontur.

Överskott av hud och fett på ryggen vid BH-bandet kan vara störande för många kvinnor. Vid mindre överskott kan en fettsugning av området vara tillräckligt. Ibland behövs en ryggplastik som innebär borttagning av överskottshud i kombination med fettsugning. Ärret blir tvärgående och läggs i nivå med bh:n för att kunna döljas där under. Ingreppet görs i narkos.

Stuss

Stussförstoring har ökat i popularitet på senare år och kan idag erbjudas med olika tekniker. Traditionellt har Brazilian Buttlift (BBL) använts för att förbättra form och storlek på stussen med transplantation av kroppseget fett. En samtidig fettsugning av mage, midja och höfter ger effekten av ett stusslyft. Samtidigt framhävs formerna och proportion mellan midja, höfter, rumpa och lår. En BBL förutsätter att man har ett visst överskott att ”låna ifrån.” Är man smal och har en begränsad mängd fett att ta för en transplantation kan en rumpförstoring med implantat vara ett alternativ. Idag utför vi rumpförstoringar med implantat (Polytech/Sebbin) med relativt snabb återhämtning och mycket tillfredsställande resultat. För vissa patienter kan det även vara aktuellt med en hybrid-teknik d.v.s.  kombination av implantat och kroppseget fett. Dessa hybridingrepp utförs alltid i 2 seanser.

Intimkirurgi

Intimkirurgi hos kvinnor omfattar ingreppen blygdläppsplastik, försnävningsplastik av vagina, klitorislyft samt fettsugning av venusberget. De vanligaste ingreppen av intimkirurgi är fettsugning av venusberget och blygdläppsplastik. De inre blygdläpparna kan efter puberteten upplevas som för stora eller asymmetriska. I samband med en plastik förminskas de inre blygdläpparna för att skapa en bättre harmoni. Ingreppen utförs i narkos.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Under en konsultation träffar du en plastikkirurg som tillsammans med dig går igenom dina önskemål och diskuterar vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Alla våra plastikkirurger har lång erfarenhet inom ansiktskirurgi och kommer kunna hjälpa dig utifrån dina personliga förutsättningar.

Just nu erbjuder vi kostnadsfria konsultationer med våra plastikkirurger.