Vårt utbud

Injektioner

Estetiska Institutet erbjuder de senaste behandlingsteknikerna inom injektioner och alla våra behandlare är erfarna, legitimerade plastikkirurger eller sjuksköterskor.

Injektionsbehandlingar med botox och fillers är några av de mest effektiva estetiska behandlingarna för att minska rynkor och förbättra ansiktets konturer. Estetiska Institutet erbjuder de senaste behandlingsteknikerna inom injektioner och alla våra behandlare är erfarna, legitimerade plastikkirurger eller sjuksköterskor. Vi strävar alltid efter naturliga resultat där fokus är att förbättra ditt utseende istället för att förändra det.

Botox

Minska rynkor och fina linjer

Botox eller Vistabel (som det heter i estetiska sammanhang) är ett muskelavslappnande läkemedel som används för att minska rynkor i ansiktet. Vanliga behandlingsområden är vecken mellan ögonbrynen, panna och kråksparkar. Behandlingen är inte permanent, utan behöver upprepas ca tre gånger per år. Målet med behandlingen är ett piggare och fräschare utseende. Med hjälp av botox kan man även erhålla ett litet ögonsbrynlyft, läpplyft och ibland även behandla sura mungipor. 

Botox (som är baserat på proteinsubstansen är botulinumtoxin typ A), är ett godkänt läkemedel och har använts i över 40 år. Medicinskt används även botulinumtoxin för att behandla överdriven svettning (hyperhidros), migrän, överaktiv käkmuskulatur (tandgnissling) och muskelspasmer.

Resultat

Botox används för att motverka och behandla rynkor i ansiktet. Med ökad ålder förlorar huden elasticitet och sin motståndskraft mot rynkorna som orsakas av sammandragningar av ansiktsmusklerna vilket tenderar att bli tydligare med åldern.

Botox är alltid det föredragna valet för behandling av rynkor i den övre delen av ansiktet. Här kan du jämna ut rynkor i pannan, orosrynkor eller kråksparkar. Det är också möjligt att göra ett diskret ögonbrynslyft med Botox. I den nedre delen av ansiktet kan Botox användas bland annat för att släta ut rynkor runt munnen orsakade av rökning eller dra ledsen mun uppåt.

Effekten av Botox ser man redan efter några dagar, men för att utvärdera resultatet brukar vi rekommendera att man väntar 10-14 dagar. Botoxeffekten sitter i mellan tre och sex månader. Resultatet skall se naturligt ut och inte begränsa dina gester och dina ansiktsuttryck. 

På Estetiska Institutet erbjuds du alltid en kostnadsfri återbesökstid efter två veckor för utvärdering och eventuell touch up av din behandling. 

Fillers

Förbättra ansiktets konturer

Med stigande ålder förlorar huden och ansiktet sin elasticitet och volym. Det kan få oss att se tröttare ut än vad vi känner oss. En injektionsbehandling med fillers föryngrar huden och ansiktet genom att addera volym, förbättra ansiktets konturer och fylla ut rynkor. Vi strävar alltid efter naturliga resultat där fokus är att förbättra ditt utseende istället för att förändra. 

På Estetiska Institutet använder vi endast fillers som är baserat på Hyaluronsyra (HA), ett ämne som finns naturligt i kroppen. Hyaluronsyra binder fukt i huden och har på så sätt en hudföryngrande effekt. 

Resultat 

Du kan se resultatet direkt efter behandlingen, men den fulla effekten kommer att träda i kraft under de kommande två veckorna, detta efter att fillers integrerat sig med den omgivande vävnaden. På Estetiska Institutet rekommenderar vi alltid ett återbesök efter två veckor för utvärdering och eventuell förfining av behandlingen, allt för att optimera resultatet.

Hur länge resultatet håller sig är individuellt men beror även på vilket område som injicerats samt vilken produkt som används. Därför varar resultatet alltifrån ett halvår upp till två år. Den genomsnittliga hållbarheten av läppbehandlingar är oftast kortare jämfört med behandlingar av andra områden såsom kindben och tear-trough.  

Hur en behandling går till

  1. Under konsultationen föreslår din behandlare områden som kan behandlas med botox respektive fillers utifrån dina önskemål och dina förutsättningar. Ibland delas behandlingen upp i flera besök.
  1. Huden inspekteras och desinficeras före injektionen. Botox kräver sällan förbehandling med bedövningssalva, men kan givetvis användas om man önskar. Med små och tunna nålar injiceras därefter de utvalda områdena med botox. Fillers injiceras också med en tunn nål på önskade behandlingsområden.
  1. Efter behandlingen inspekteras huden och kontrolleras av din behandlare. Efter avslutad behandling är du välkommen att sitta ned på kliniken en stund.
  1. Blåmärken och svullnad kan inträffa efter alla typer av injektioner och brukar gå tillbaka efter några dagar. Det är viktigt att du följer de instruktioner du får av din behandlare avseende eftervården.