Vårt utbud inom plastikkirurgi

Ansiktskirurgi

Plastikkirurgi av ansiktet är ett alternativ då hudvård och estetiska injektionsbehandlingar inte längre ger tillräcklig effekt. I andra fall kan plastikkirurgi av ansiktet användas för att förändra eller framhäva ansiktets konturer.

Ansiktets utseende förändras med tiden. Med stigande ålder minskar hudens elasticitet, ansiktsmusklerna tappar tonus och ansiktets fettdepåer minskar i volym. Rynkor och linjer uppstår. Plastikkirurgi av ansiktet är ett alternativ då hudvård och estetiska injektionsbehandlingar inte längre ger tillräcklig effekt. I andra fall kan plastikkirurgi av ansiktet användas för att förändra eller framhäva ansiktets konturer.

Utbud inom ansikte

Ansiktslyft

Rynkor och linjer i ansiktet är del av det normala åldrandet och beror på att huden förlorar sin elasticitet. Förutom genetiska faktorer och gravitation finns andra faktorer som kan spela roll för ansiktets åldrande såsom stor viktnedgång, rökning, solexponering, alkohol och sjukdom. Ansiktslyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som slätar ut huden över ansikte och hals och lyfter/stramar åt underliggande vävnad för att återskapa ett mer ungdomligt utseende.

Till skillnad från laserbehandlingar och injektionsbehandlingar lyfts ansiktets djupare strukturer med s.k. High-SMAS teknik och överflödig hud tas bort. På så vis skapas ett föryngrat utseende med jämnare käklinje, färre och mindre rynkor samt bättre definition av kinden. Ingreppet lägger grunden för och kan med fördel kombineras med andra mer subtila behandlingar såsom fettransplantation, ögonlocksplastik och icke-kirurgiska behandlingar. Vi eftersträvar alltid ett naturligt utseende och skräddarsyr tekniken efter varje patients unika behov.

Halslyft

Rynkor och linjer över halsen är del av det normala åldrandet och beror på att huden förlorar sin elasticitet. Halslyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som slätar ut huden och förbättrar konturen över halsen vilket ger ett mer ungdomligt utseende och bättre inramning av ansiktet. Ingreppet kan kombineras med ansiktslyft och / eller fettsugning efter behov. Det finns olika tekniker för att utföra ett halslyft. Ibland placeras ett snitt bakom öronen och ibland ett litet snitt under hakan.

Midface-lyft

Midface-lyft eller mellanansiktslyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som höjer och återställer volymen i ansiktets övre delar såsom kinder och längs kindben. Detta ger en tydlig och samtidigt subtil föryngring av ansiktet. Ingreppet kan också användas för att skapa en mer balanserad och harmonisk ansiktskontur. Ingreppet utförs på såväl medelålders som äldre patienter och skapar inga synliga ärr. Midface-lyft kan utföras som fristående ingrepp men görs ofta i samband med andra ansiktsoperationer.

Ögonlocksplastik

Rynkor och hudöverskott runt ögonen uppstår som en naturlig del av åldrandet. Underhudsfettet kring ögonen minskar också med tiden vilket kan ge ett tröttare utseende. Ögonlocksplastiker hör till de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen och lämnar ytterst diskreta, knappt märkbara ärr. Det finns en stor variation i vilka kirurgiska tekniker som används vid ögonlocksplastik. Alla syftar dock till att avlägsna överflödig hud och omfördela underliggande vävnader inkl. fett för att uppnå ett mer ungdomligt och piggt utseende. 

Pannlyft och ögonbrynslyft

Det naturliga åldrandet leder till överflödig hud i pannan och en sänkning av ögonbrynen. Vid ett pannlyft/ögonbrynslyft omplaceras vävnader snarare än att ta bort dem för att ge ett mer avslappnat och ungdomligt utseende. Ingreppet utförs vanligtvis endoskopiskt, d.v.s. med titthålsteknik via små snitt i hårbotten. På så vis lämnas inga synliga ärr i ansikte eller panna. Pannlyft kan vid behov kombineras med övre ögonlocksplastik.

Hakplastik

En liten eller kort haka kan upplevas besvärande och påverkar även halsens utseende. Vid hakplastik placeras ett implantat i hakan för att ge en bestående kontur som upplevs mer harmonisk och balanserad. Operationen utförs via ett litet snitt under hakan. Ibland används filler-injektion i hakan för att simulera det resultat en operation kan ge. Injektionen kan dock inte ge samma volymsökning som implantat och är inte permanent. På Estetiska Institutet finns det möjlighet att med 3D-simulering se hur ett hakimplantat skulle kunna se ut på just dig.

Läpplyft

Hos patienter som besväras av långt avstånd mellan näsa och överläpp, ofta i kombination med tunn överläpp, kan ett läpplyft skapa bättre balans och harmoni i ansiktet. Vid läpplyft (måsvingeplastik) avlägsnas några millimeter hud direkt under näsan och på så vis förkortas överläppen. Samtidigt sker en åtstramning av underliggande vävnad vilket ger en fylligare överläpp och ett ungdomligare utseende. Ingreppet kan göras under lokalbedövning.

Buccal-fat pad borttagning

Buccal-fat pad borttagning (buccal fat pad removal/bichecthomy) är ett ingrepp som de senaste åren blivit allt mer efterfrågat i Sverige. Ingreppet utförs i de allra flesta fall i lokalbedövning. Via ett litet snitt i munslemhinnan tas fettkudden i kinden bort vilket resulterar i ett mer skulpterat och definierat ansikte. Kindben och käklinje framhävs på så sätt. Buccal fat pad borttagning kan också kombineras med andra ingrepp såsom fettsugning av dubbelhaka.

Näsplastik

Näsan ger våra ansikten karaktär men ofta vill man inte att den ska vara alltför iögonfallande. Att operera näsan, eller en del av näsan, innebär att förändra, förbättra eller korrigera den del av ansiktet som kanske betyder mest för utseendet. Näsplastik kan vara mer eller mindre omfattande. Mindre operationer kan omfatta endast brosket i nästippen, medan mer omfattande operationer även kräver ingrepp på näsbenet och ibland även brosket i nässkiljeväggen. Beroende på omfattningen på den näsplastik som utförs görs näsoperationen i endera lokalbedövning eller i narkos. Hos oss på Estetiska Institutet utför vi endast primära näsoperationer vilket innebär en näsa som tidigare inte blivit opererad.

Du finner mer information om näsplastik här >>.

Öronplastik

Utstående öron är relativt vanligt och beror oftast på avsaknad av en av örats veckbildningar (antihelixvecket) eller en alltför djup öronkopp, kallad concha. Båda dessa tillstånd kan korrigeras med hjälp av öronplastik vilket ger mindre utsående öron som harmoniserar bättre med ansiktet. Oftast utförs ingreppet via snitt på örats baksida så att de inte syns. 

Osäker på vad som är rätt för dig?

Under en konsultation träffar du en plastikkirurg som tillsammans med dig går igenom dina önskemål och diskuterar vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Alla våra plastikkirurger har lång erfarenhet inom ansiktskirurgi och kommer kunna hjälpa dig utifrån dina personliga förutsättningar.

Just nu erbjuder vi kostnadsfria konsultationer med våra plastikkirurger.