Vårt utbud inom plastikkirurgi

Man

Plastikkirurgi hos män blir allt vanligare. På Estetiska Institutet har vi lång erfarenhet av att behandla män. Hos män är de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen gynekomasti, fettsugning och olika typer av ansiktskirurgi.

Gynekomasti

Gynekomasti är ett tillstånd där män utvecklar bröstkörtelvävnad. Det finns flera orsaker till att man utvecklar gynekomasti, såsom hormonförändringar, arvsanlag, medicinering och viktuppgång. Vid en gynekomastioperation (manlig bröstförminskning) minskar man mängden bröstvävnad och ibland även överskottshud. Ingreppet brukar innebära en kombination av fettsugning och borttagning av bröstkörtelvävnad. Snitten brukar gömmas i anslutning till vårtgården och resultatet blir ett plattare och manligare bröst. 

Fettsugning

Vid fettsugning avlägsnas lokaliserat fett från ett specifikt område på kroppen, t.ex. mage eller love handles/midja. Ingreppet är dock inte en behandling för generell viktminskning och bästa resultatet uppnås hos patienter som har uppnått eller är nära sin idealvikt. Med hjälp av fettsugningstekniken avlägsnas oönskat fett och på så sätt skulpteras kroppsformen. På Estetiska Institutet använder vi den senaste och mest effektiva metoden för fettsugning, sk PAL (power assisted lipo).

Ansiktslyft

Rynkor och linjer i ansiktet är del av det normala åldrandet och beror på att huden förlorar sin elasticitet. Ansiktslyft är ett plastikkirurgiskt ingrepp som slätar ut huden över ansikte och hals och lyfter/stramar åt underliggande vävnad för att återskapa ett mer ungdomligt utseende. Till skillnad från laserbehandlingar och injektionsbehandlingar lyfts ansiktets djupare strukturer och överflödig hud tas bort. På så vis skapas ett föryngrat utseende med jämnare käklinje, färre och mindre rynkor samt bättre definition av kinden. Ingreppet lägger grunden för och kan med fördel kombineras med andra, mer subtila behandlingar såsom t.ex. fettransplantation, ögonlocksplastik och inläggning av ansiktsimplantat. 

Ansiktsimplantat

För att skapa ett välbalanserat och harmoniskt ansikte kan vi på Estetiska Institutet erbjuda det senaste inom ansiktsimplantat. De vanligaste typerna av ansiktsimplantat läggs vid haka, käkvinkel och kindben. Med hjälp av 3d -simulering kan du få en uppfattning om vad som kan förväntas efter operationen. Implantaten är vanligtvis gjorda av silikon och opereras in via små snitt som antingen läggs i huden eller i munslemhinnan. Ansiktsimplantat kan också användas i samband med ett ansiktslyft.

Ögonlocksplastik

Rynkor och hudöverskott runt ögonen uppstår som en naturlig del av åldrandet. Underhudsfettet kring ögonen minskar också med tiden vilket kan ge ett tröttare utseende. Ögonlocksplastiker hör till de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen och lämnar ytterst diskreta, knappt märkbara ärr. Det finns en stor variation i vilka kirurgiska tekniker som används vid ögonlocksplastik. Alla syftar dock till att avlägsna överflödig hud och omfördela underliggande vävnader inkl. fett för att uppnå ett mer ungdomligt och piggt utseende.

Öronplastik

Utstående öron är relativt vanligt och beror oftast på avsaknad av en av örats veckbildningar (antihelixvecket) eller en alltför djup öronkopp, kallad concha. Båda dessa tillstånd kan korrigeras med hjälp av öronplastik vilket ger mindre utsående öron som harmoniserar bättre med ansiktet. Oftast utförs ingreppet via snitt på örats baksida så att de inte syns. 

Buccal-fat pad borttagning

Buccal-fat pad borttagning (buccal fat pad removal/bichecthomy) är ett ingrepp som de senaste åren blivit allt mer efterfrågat även bland män. För att skapa ett mer skulpterat och definierat ansiktsdrag kan man välja att ta bort fettkudden som sitter i kinden. Ingreppet utförs i de allra flesta fall i lokalbedövning. Via ett litet snitt i munslemhinnan tas fettkudden i kinden bort och detta resulterar i att kindben och käklinje framhävs. Buccal fat pad borttagning kan också kombineras med andra ingrepp såsom fettsugning av dubbelhaka.

Osäker på vad som är rätt för dig

Ibland kan det var svårt att veta vilket ingrepp som är rätt just för dig. Därför är alltid det första steget en konsultation där du träffar en av våra erfarna plastikkirurger och får vägledning. Du hittar alla tillgängliga tider och bokar här.