Vårt utbud inom plastikkirurgi

Bröstkirurgi

Bröstkirurgi hos oss på Estetiska Institutet handlar om unik trygghet och naturliga resultat. Våra plastikkirurger har lång erfarenhet av alla typer av bröstkirurgi och kommer kunna skräddarsy kirurgin för att uppnå de bästa möjliga resultaten.

Kirurgi av brösten hör till de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen och kan utföras av såväl estetiska som rekonstruktiva skäl. Vid ingreppet förändras bröstens storlek och form, genom t ex bröstförstoring, bröstförminskning och bröstlyft eller en kombination av dessa ingrepp. Hos oss på Estetiska Institutet utgår vi alltid från varje patients unika förutsättningar och önskemål och skräddarsyr kirurgin för att uppnå bästa resultat.

3D-simulering ingår alltid

När du bokar en konsultation hos oss ingår det alltid en 3D-simulering där du får se slutresultatet av din bröstoperation i förväg. Du kan själv se hur du utifrån dina unika förutsättningar kan uppnå olika resultat beroende på val av implantat och typ av kirurgi. Våra plastikkirurger diskuterar olika alternativ med dig och vägleder dig i dina val.

Utbud inom bröst

Bröstförstoring med implantat

En bröstförstoring görs för att uppnå en större bröstvolym eller för att återskapa bröstets form och volym, t.ex. efter genomgången graviditet och amning. Bröstförstoring kan även göras för att korrigera asymmetri mellan brösten eller för att behandla medfödda missbildningar. 

Bröstförstoring kan göras med eget fett eller med implantat. Väljs det senare så finns det implantat i en mängd olika former och storlekar. På så vis kan man anpassa resultatet och skapa den bröstform och storlek som önskas.

Estetiska Institutet erbjuder endast bröstimplantat av högsta medicinska säkerhetsnivå. De implantat vi använder har CE-märkning och/eller FDA-godkännande. För att vägleda dig i dina val inför din bröstförstoring använder vi i tillägg till vår expertis även 3D-simulering. Operationen utförs alltid i narkos.

Bröstförstoring med kroppseget fett

En bröstförstoring görs för att uppnå en större bröstvolym eller för att återskapa bröstets form och volym, t.ex. efter genomgången graviditet och amning. Bröstförstoring kan även göras för att korrigera asymmetri mellan brösten eller för att behandla medfödda missbildningar. 

En bröstförstoring med kroppseget fett ger en naturlig förstoring av brösten utan att använda implantat. Behandlingen kan behöva upprepas för att uppnå önskat resultat. Hur mycket brösten kan förstoras begränsas delvis av hur mycket fett som finns att tillgå på kroppen i övrigt. Operationen utförs alltid i narkos.

Hybrid Bröstförstoring

Vid Hybrid Bröstförstoring (Hybrid Breast Augmentation) används implantat i kombination med fettransplantation för att ge en naturlig utfyllnad av brösten. Fördelen med denna teknik är att man kan använda sig av mindre implantat och uppnå en mer naturlig form och känsla av bröstet.

Vid bröstförstoring med implantat och fettransplantation placeras implantatet i bröstet som vid en vanlig bröstförstoring. En fettsugning utförs på önskad plats (mage, flanker eller lår). Därefter tvättas och behandlas fettet för att sedan injiceras i brösten. Operationen utförs alltid i narkos.

Bröstlyft 

Genomgången graviditet och amning eller större viktnedgång kan påverka hudens elasticitet och ge bröstet en hängande form. Ett bröstlyft görs för att återskapa och föryngra bröstens form.

Beroende på hur mycket lyft som behövs används olika operationstekniker. Bröstlyft kan kombineras med implantat för att uppnå en större bröstvolym och en fastare form om så önskas. Vid begränsat häng kan ett implantat räcka för att åstadkomma det lyft som behövs. Operationen utförs alltid i narkos.

Bröstförstoring och lyft

Brösten förändras genom livet och påverkas av graviditet, amning och viktnedgång. Hudens elasticitet försämras och brösten får ett mer hängande utseende. För att uppnå en fylligare och föryngrad bröstform kombineras ofta bröstförstoring och lyft. 

Vid en bröstförstoring med lyft placeras ett implantat framför eller bakom bröstmuskeln. Därefter görs ett lyft av bröstvårta, vårtgård och bröstvävnad varefter överflödig hud tas bort. Ingreppet utförs alltid i narkos.

Bröstförminskning

Tung och hängande byst kan leda till besvär i form av smärta i axlar och nacke, märken efter BH-band samt eksem i bröstvecket. En bröstförminskning minskar bröstets volym och tyngd och ger brösten en ungdomligare form.

Operationsmetoden vid bröstförminskning och bröstlyft liknar varandra. Ett lyft av bröstvårta och vårtgård utförs och bröstvävnaden flyttas för att skapa en ungdomligare bröstform. Vårtgårdens storlek minskas vid behov. Överflödig bröstvävnad och hud tas bort. Ingreppet utförs alltid i narkos.

Implantatbyte och uttag

Implantatbyte görs oftast på grund av önskan om ökad eller minskad bröstvolym. Brösten förändras och åldras över tid vilket kan påverka resultatet efter en tidigare bröstförstoring. I dessa fall kan ett implantatbyte, eventuellt i kombination med bröstlyft, förbättra bröstets form och utseende. Ingreppet utförs alltid i narkos.

De vanligaste anledningarna till uttag av implantat är tyngdkänsla, önskad formförändring av bröstet och obehag. Vid operationen används befintliga ärr för att ta ut implantatet. Det görs alltid en bedömning av ärrkapseln och ingreppet sker i narkos. Vid behov och vid önskemål tas hela kapseln bort.

Bröstrekonstruktion

En bröstrekonstruktion syftar till att återskapa bröstets naturliga form och volym efter bröstcancerkirurgi. Bröstrekonstruktion kan utföras med implantat, kroppsegen vävnad eller en kombination av dessa två. Bröstrekonstruktionen skräddarsys efter varje patients unika förutsättningar och önskemål. 

Osäker på vad som är rätt för dig?

Under en konsultation träffar du en plastikkirurg som tillsammans med dig går igenom dina önskemål och diskuterar vilken eller vilka behandlingar som är lämpliga för dig. Alla våra plastikkirurger har lång erfarenhet inom ansiktskirurgi och kommer kunna hjälpa dig utifrån dina personliga förutsättningar.

Just nu erbjuder vi kostnadsfria konsultationer med våra plastikkirurger.