Ögonlocksplastik

Postad i Blogg
ögonlocksplastik

Att åldras är helt naturligt, däremot kanske vi inte alltid känner oss lika gamla som vi ser ut. Det kan bli lite av en krock i hjärnan och vissa kan må väldigt dåligt över det. Då kan det vara en idé att ta hjälp av olika ingrepp.

Ett väldigt populärt ingrepp hos oss är ögonlocksplastik. Kort sagt innebär det att kirurgen plockar bort överflödig hud och ibland muskel- och fettväv i ögonlocken för att ge ett piggare utseende. Du kan operera både de övre och nedre ögonlocken, på så vis kan du få bort påsar eller tunga ögonlock.

Såhär går en ögonlocksoperation till

Det första steget är att du kommer på en konsultation hos oss. Där kommer du och kirurgen gå igenom hur ditt ingrepp kommer att gå till och vad som är mest lämpligt för dig. Just området kring ögonen är väldigt känsligt och det finns sällan inga andra metoder än att använda ett kirurgiskt ingrepp. Däremot finns det flera olika sorters ögonplastik och det är därför det är viktigt att du kommer på en konsultation hos oss först.

När du sen kommer tillbaka för själva operationen, kommer du träffa din kirurg igen. Hen kommer återigen gå igenom ditt ingrepp med dig för att säkerställa att planen är korrekt. Du kommer dessutom ha fått anvisningar för före och efter din operation som är viktiga att du följer. Eftervården är väldigt viktig för att läkningen ska bli så bra som möjligt.

Resultatet efter din ögonlocksplastik är ett piggare utseende som varar länge.

Övre ögonlock

En operation i de övre ögonlocken är en ganska rättfram procedur. Kirurgen mäter hur mycket hud som behöver plockas bort, ibland kan muskel eller fettvävnader avlägsnas med. Det finns flera olika tekniker för det här ingreppet men målet är att öppna upp ögat.

Nedre ögonlock

De nedre ögonlocken är en lite mer komplicerad typ av operation. Beroende på vad det är som behöver åtgärdas kan kirurgen både flytta fettvävnader eller hud. Eftersom det är ytterst personligt är det något du och din kirurg kommer gå igenom på konsultationen. Målet är dock detsamma som för de övre ögonlocken; att ge dig ett piggare utseende.

Efter operationen

Beroende på hur din plastikoperation har gått till, får du råd anpassade efter dig. Generellt ät det dock vanligt att bli öm och uppleva pulserande i området kring ögonen. Du kan även få blåmärken vilket är helt normalt och försvinner efter några dagar. Blodutgjutning i ögonvitan kan också hända, som kan sitta närmare tre veckor innan den försvinner.

Mer än bara ditt utseende

Att göra en ögonlocksplastik är en relativt snabb och enkel operation, men det betyder inte att det är något vi gör lättvindigt. Eftersom vi har målsättningen att ge dig de bästa möjliga resultaten som dessutom varar länge är vi mycket noggranna i allt vi gör. En ögonlocksplastik kan passa dig som har hängande hud kring eller påsar under ögonen.

Det är inte bara estetiskt som det kan vara bekymmersamt med mycket hud kring ögonen, det kan även vara ett medicinskt problem. Dessvärre är det inte alltid att vården vill eller kan genomföra en ögonlocksplastik eftersom de har andra regler att följa. Därför kan du välja att komma på en konsultation hos oss. Med vår kompetenta och erfarna personal kan vi hjälpa dig återställa området kring dina ögon.