Alternativ till ansiktslyft

Postad i Blogg
Alternativ till ansiktslyft

Letar du efter ett alternativ till ansiktslyft? Att göra ett ansiktslyft utan att först prova på andra behandlingar är ett stort steg som kan kännas lite läskigt för många. Vi på estetiska institutet förstår detta och gör allt vi kan för att tillmötesgå varje kunds behov så bra som möjligt. Vi möter kunder dagligen som går i tankarna på att utföra ansiktslyft men väljer att utföra andra alternativ till ansiktslyft som kan fungera minst lika bra. Ansiktslyft är ett fantastiskt val för vissa men för andra kan injektioner med b.o.t.o.x eller fillers vara ett lämpligare och enklare alternativ.

Alternativ till ansiktslyft – Botox

B.o.t.o.x är i sin form ett muskelavslappnande läkemedel som vid injektion kan minska rynkor i ansiktet. Istället för att lyfta ansiktet som vid ett ansiktslyft används b.o.t.o.x för att få musklerna att slappna av i ansiktet, vilket leder till minskat synliga rynkor och att färre rynkor uppkommer. B.o.t.o.x används ofta i övre delen av ansiktet, för att handla rynkor och veck i panna och mellan ögonbrynen. Det går även bra att göra ett mindre lyft av ögonbrynen, lyfta läpparna samt behandla rynkor vid mungiporna. Målet med att använda b.o.t.o.x är att ge ansiktet ett fräschare och piggare utseende genom att behandla vissa utsatta områden.

Alternativ till ansiktslyft – Fillers för att förstärka ansiktets konturer

Fillers har många olika användningsområden varav läpparna är en av de mest populära ansiktsdelarna. Med fillers kan man fylla ut och forma ansiktets olika delar för att få ett mer definierat ansikte. Med fillers kan vi bland annat behandla genetiskt orsakade mörka ringar under ögonen, fylla ut käkben och käken. Varken fillers eller b.o.t.o.x är permanenta behandlingar och behöver fyllas på med jämna mellanrum för att ansiktet ska behålla sin form.

B.o.t.o.x och fillers på estetiska institutet

Här på estetiska institutet erbjuder vi både b.o.t.o.x och fillersbehandlingar likaväl som ansiktslyft. Faktum är att många som kommer till oss och går i tankarna på att utföra ett ansiktslyft väljer att utföra b.o.t.o.x eller fillers istället. Våra plastkirurger är utbildade, erfarna och tillmötesgående. Trots det är ett ansiktslyft ett något mer komplicerat ingrepp än injektioner. Därmed är det många som väljer b.o.t.o.x eller fillers, framförallt de kunder som inte vill förändra sitt ansikte permanent.

Hur går behandling av fillers/b.o.t.o.x till?

Om du vill utföra någon behandling hos oss på estetiska institutet bokar vi först in en konsultation där du får gå igenom dina förutsättningar och önskemål. Kanske är ett ansiktslyft rätt val för dig, kanske är b.o.t.o.x eller fillers ett bättre alternativ. Vi bryr oss om våra kunder och du får alltid god tid på dig att ta ett beslut. Våra behandlare och plastikkirurger bidrar med deras expertis och tips, sedan är det upp till dig som kund att avgöra vad du vill göra.

Vid behandling av fillers eller b.o.t.o.x inspekteras och desinficeras huden ordentligt. Efter slutförd behandling inspekteras ansiktet och kontrolleras varefter du får sitta ned på kliniken en stund om du vill. Vi rekommenderar att boka in ett återbesök för att utvärdera och eventuellt förfina behandlingen efter ett antal veckor.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.