Bröstförstoring med fett

Postad i Blogg

Bröstförstoring med fett har funnits länge, men det är inte förrän på senare tid som detta plastikkirurgiska ingrepp fått större genomslag. För den som vill ha en mindre ökning av bystmåttet, och samtidigt ett resultat som känns och ser äkta ut, är bröstförstoring med fett i många fall det bästa alternativet.

En bröstförstoring med fett gör man för att återskapa bröstets form och volym, eller helt enkelt uppnå en större bröstvolym än tidigare. Det är ett bra alternativ för att återskapa bröstens form efter till exempel en graviditet och amning.

Det går även att göra bröstförstoring med fett för att korrigera asymmetri eller behandla medfödda missbildningar. Det är ett utmärkt alternativ för någon som av olika anledningar vill ha mer fyllnad i brösten utan att använda implantat, utan man använder kroppens egna fett för en naturlig förstoring.

Vi på Estetiska Institutet utgår alltid från varje patiens unika förutsättningar och önskemål. Vi skräddarsyr kirurgin för att uppnå bästa resultat utifrån önskemål.

Är du en lämplig kandidat för bröstförstoring med fett?

Den perfekta kandidaten för bröstförstoring med fett är en person med liten byst som vill ha en ökning på ungefär en kupstorlek. Samtidigt har du tillräckligt med fettdepåer på buk och/eller lår att hämta fett från. För den som har depåer att hämta från blir fettsugningen i regel en positiv effekt av denna form av bröstförstoring.

Bröstförstoring med fett är däremot inte något alternativ för kvinnor som vill ha mer dramatisk storleksförändring, då får man istället välja bröstimplantat. Med fett kan man heller inte på förhand med säkerhet veta hur stor skillnaden kommer att bli. Du som vill ha en måttbeställd bröstoperation, där man på förhand vet hur stort omfånget kommer att bli och hur profil etc. kommer att se ut, bör också välja implantat.

Väldigt smala personer är tyvärr inte heller aktuella för bröstförstoring med fett då fettet som används hämtas från den egna kroppen.

Bröstförstoring med fett – Hur går ingreppet till?

En bröstförstoring med fett sker i två steg. Först måste fett sugas ut ur på förhand utvalda fettdepåer och det måste finnas minst 1000 ml. att tillgå. Därefter injiceras fettet i brösten. Ärren efter en bröstförstoring med fett blir minimala och slutresultatet ser helt naturligt ut. Vill man så kan man i samband med denna operation också genomföra ett bröstlyft för att ytterligare återställa formen på bysten.

Det är också viktigt att veta att bara 20-50% av fettet som injiceras i brösten stannar kvar, så det är omöjligt att på förhand säga hur effektivt ingreppet blir. En del kvinnor som väljer bröstförstoring med fett får genomgå en upprepande behandling efter ett tag för att få det slutresultat de drömmer om.

Efter bröstförstoringen

En bröstförstoring sker alltid under narkos, oavsett om du väljer bröstförstoring med fett eller implantat. Efter operationen får du vakna upp i vår uppvakningsavdelning och såvida inga komplikationer har uppstått så får du i regel åka hem redan samma dag.

Med dig får du en kompressionsbyxa att bära över området där fettsugning genomförts och en mjuk stöd-BH för brösten. Dessa plagg ska bäras dygnet runt i två till tre veckor.

Återhämtningen är lättare för den som genomgår en bröstförstoring med fett än för den som väljer implantat och redan efter två-tre veckor kan man återgå till sina vanliga aktiviteter.

Har du ett vanligt kontorsarbete så kan du återgå till arbetet efter några dagar men är det fysiskt krävande är det bra om du väntar en vecka, eller tills du känner dig återställd.

Återbesök

Vi här på Estetiska Institutet kommer att kalla dig för återbesök efter cirka en vecka för att försäkra oss om att allt läker som det ska. Det slutliga återbesöket sker efter ett halvår då vi kontrollerar slutresultatet av din operation.

Välkommen och boka din konsultation med oss!

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.