Fettsugning av mage

Postad i Blogg
fettsugning av mage

Funderar du på fettsugning Det kan finnas många goda anledningar till att vilja fettsuga magen. Fettdepåer runt magen är svåra att bli av med och vi har alla dessutom olika genetiska förutsättningar att bränna fett. Det är därför till stor del vårt arvsanlag och hormoner som styr hur fettdepåerna runt magen påverkar oss.

Att ta bort oönskade fettansamlingar är något som många kämpar med och vanlig bantning och viktnedgång hjälper inte alltid. Då kan en fettsugning vara lösningen för att få en plattare mage.

Men en stor del kanske vill förbättra eller återskapa eller återställa en mage som inte är densamma efter graviditet eller andra komplikationer. Fettsugning är inte en bantningsmetod eller till för att ersätta en god kosthållning eller hälsosam livsstil. Eftersom kroppen normalt inte bildar nya fettceller går det genom fettsugning ta bort fettceller, vilket ger metoden ett gott och långsiktigt resultat.

Konsultera specialist

Innan du fattar ett beslut om att fettsuga magen ska du alltid konsultera en specialist. Det gör du tillsammans med en läkare eller sjuksköterska. De går även igenom ditt allmänna hälsotillstånd. Det är viktigt att diskutera och komma fram till vilken metod som verkligen passar dig bäst och gå igenom vilket resultat du kan förvänta dig. Då slipper du ha orealistiska förväntningar, likaså är det bra att gå igenom vad som krävs för återhämtning efter ingreppet.

Fettsugning av mage – Hur går ingreppet till?

En fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp som ofta sker under narkos. Vanligast är att det sker under dagen och efter uppvaknandet och återhämtning kan du senare gå hem samma dag. Efter vissa större och mer omfattande fettsugningar kan du däremot kanske behöva stanna över natten.

Ingreppet börjar med en spruta som löser upp fettet och minskar blödningar i området som ska fettsugas. Kirurgen lägger sedan små snitt för att minska ärrbildning. När fettet är upplöst blir det lättare att suga upp till behållare med undertryck. De suger upp fetter genom slangar och tunna kanyler genom snitten i din hud.

Återhämtning och resultat

Fettsugning av mage brukar ge ett snabbt resultat eftersom huden runt magen drar ihop sig bra efter ingreppet. Smärtan efter en fettsugning kan räknas som måttlig och påminner en kraftig träningsvärk men det avtar gradvis.

Det är naturligt med en viss svullnad och att du får blåmärken som tenderar att flytta sig ner på grund av gravitationen. Därför kan det hända att de visar sig längre ner, i områden som inte är behandlade. Men det är bara naturligt och de brukar försvinna efter två till tre veckor.

Efter ingreppet bär du även ett stödförband eller gördel runt magen. Förbandet hjälper till att minska svullnaden och hjälpa huden att dra ihop sig. Du kan räkna med att behöva använda stödförband upp till en månad. Beroende vad du har för arbete är det också naturligt att du sjukskriver dig efter ingreppet. Det kan variera från några dagar till några veckor.

Var aktiv under återhämtningen

Under din återhämtning är det viktigt att du är aktiv för att stimulera blodflöde och därmed bidra till läkningsprocessen. Om du är aktiv och tränar regelbundet brukar det gå att börja i ett lugnare tempo under tre till fyra veckor efter ingreppet.

Till slut ska du på återbesök på din klinik för att ta bort stygn och till sist träffa din läkare för att dokumentera resultatet.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.