Fillers kinder

Postad i Blogg
fillers kinder

Vill du lära dig mer om fillers kinder? Ju äldre du blir desto mer försvinner ansiktets spänst. Detta är på grund av att kroppens produktion av de ämnen som skapar spänst avstannar. Volymen i ansiktet och kindernas form är till större delen ärftligt, men det blir också påverkat av åldrande. När åldern stiger förlorar kinderna volym och området under ögonen blir platt.

Även området under kindbenet kan bli urholkat genom att vävnaden bryts ner och det i sin tur suddar ut kindernas konturer. Resultatet blir att hudveck skapas och en slapphet uppstår. Att göra fillers i kinderna kan då vara ett bra komplement för att återfå känslan av ett yngre utseende.

Hur kinderna kan återbyggas

När du gör en fillerbehandling är målet att återskapa ett så naturligt utseende som möjligt. Återkommande hos kvinnor som gör fillers är en önskan om att få tillbaka sina fylliga kinder. Män som gör fillers i kinderna vill däremot ofta att injektionen ska återskapa tidigare kindkonturer, vilket gör att ansiktet återfår en mer maskulin form.

Naturlig volym i ansiktet

Genom att använda sig av fillers kan du förvänta dig att få ett naturligt resultat, men det skapar också en fin volym i ansiktet. Injektionen ger ett fint resultat direkt och det kommer inte att synas att du gjort något för att förändra ditt utseende.

Då du kommer till oss för att göra fillers kinder kan du förvänta dig en lyftande effekt för ansiktet. Genom att göra fillers i kinderna får du ett mer definierat utseende och kindbenen kommer att framträda tydligare. Detta i sin tur ger ett mer ungdomligt utseende för dig som har kommit upp i ålder.

Vi använder oss endast av naturliga ämnen i våra injektioner. Hyaluronsyra, som är ett naturligt ämne som redan finns i kroppen, blir injicerat vilket ger en föryngrande effekt på huden. Detta är en molekyl som är fuktbindande och förutom detta skapar den en naturlig volym i huden och skapar struktur.

Så går behandlingen till

När det är dags för din behandling kommer en tunn nål att bli använd. Denna sticker kirurgen in ytligt under huden och hyaluronsyra blir injicerad. Injektionen innehåller dessutom en lokalbedövning och därför behöver du inte vara orolig för att känna smärta under behandlingen.

En liten blödning kan däremot uppstå under behandlingen, ofta i direkt anslutning till injektionsstället, men den brukar sluta ganska omgående.

Efter behandlingen och förväntade resultat

När du genomfört behandlingen hos oss på Estetiska Institutet kan det uppstå en rodnad vid det behandlade området. Efter behandling kan du känna en spänning men även denna kommer att avta. En måttlig svullnad kan också uppstå men det är fullt normalt.

Ofta kan du också få mindre blåmärken, men de försvinner efter några dagar och slutresultatet kommer att bli synligt. Det beror på att det tar lite tid för den injicerade hyaluronsyran att interagera med hudens övriga vävnader.

Kom på regelbundna återbesök

Du blir alltid kallad till återbesök hos oss på Estetiska Institutet. Då kommer vi att diskutera om du är nöjd med resultatet, eventuella korrigeringar blir gjorda för att du ska känna dig så nöjd som möjligt med slutresultatet.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.