Vårt utbud

Hudläkare privat

Hos oss på Estetiska Institutet har du möjlighet att träffa en hudläkare, utan remisser och långa väntetider.  Vi kan hjälpa dig med både medicinsk- och estetisk hudvård.

Vår hudläkare kan hjälpa dig med olika typer av hudbesvär, hudåkommor eller hudsjukdomar. Vi har flera olika behandlingsalternativ för att kunna erbjuda dig bästa möjliga behandling. Boka en hudkonsultation för undersökning av huden och rekommendation kring just ditt hudproblem. Du kommer kunna få hjälp med utredning, recept och en behandlingsplan anpassad för dina specifika behov och förutsättningar.

Vanliga hudbesvär

Helkroppsundersökning av födelsemärken/leverfläckar

På Estetiska Institutet får du hjälp med bedömning och lämplig åtgärd av både godartade och elakartade hudförändringar.

Hudcancer kan uppstå var som helst på kroppen. Det är viktigt att söka för leverfläckar /födelsemärken som förändras tex tillväxer eller ändrar färg. Sår som inte läker eller knutor i huden är också viktigt att kontrollera.

Noggrann helkroppsundersökning utförs med dermatoskop för att bedöma dina födelsemärken/leverfläckar. Dermatoskop är ett handhållet mikroskop som förbättrar diagnostiken av hudförändringar. Passa på att undersöka din hud hos oss för att upptäcka eventuella elakartade tumörer. Vi hjälper dig med att lägga upp en behandlingsplan för eventuell fortsatt vård och bästa estetiska resultat.  

Akne

Vanligt tillstånd i ungdomsåren som ibland fortsätter långt upp i vuxenlivet. Grundbehandlingen är krämer med A-vitaminvarianter och andra syror som påverkar grundproblemen som orsakar akne bl.a. ökad talgproduktion, aknebakterien cutibacterium acnes eller inflammation.

Vid kvarstående ärrbildning har vi på Estetiska Institutet flertal behandlingar för att förbättra hudens utseende och struktur.

Rosacea

Rosacea är en vanlig hudsjukdom som har många likheter med akne. Ger ofta återkommande besvär med hettande, rodnade områden och varblåsor i ansiktet, som i svåra fall kan ge ärrbildningar. Rosacea kan även drabba ögon och i svåra, obehandlade fall påverka näsans form. Rosacea behandlas på liknande sätt som akne, men det finns även specifika krämer mot rosacea.

Perioral dermatit

Vanlig hudsjukdom som kan komma efter till exempel skada mot huden eller alltför feta hudkrämer. Rodnade knottror kring mund, näsa och ibland ögon. Behandlas på liknande sätt som akne och rosacea.

Eksem och psoriasis

Två samlingsnamn för hudsjukdomar som kan ge rodnade, fjällande fläckar i huden, som både kan ge klåda och sveda. Eksem kan bero på atopisk benägenhet, kontaktallergi, hudirritationer och många andra orsaker. Vid psoriasis finns ofta ärftlighet i familjen, men kan även utlösas av till exempel infektioner. Psoriasis kan även ge ledbesvär. Både eksem och psoriasis förvärras ofta av stress och ohälsosam livsstil. Grundbehandling innebär mjukgörande och återfuktande krämer samt kortisonkrämer i olika styrkor, ibland kortisonfria antiinflammatoriska krämer, och i svårare fall ljusbehandlingar och systemisk behandling i form av tabletter eller sprutor.