Hur länge håller fillers?

Postad i Blogg
Hur länge håller fillers

Tack vare fillers kan du enkelt forma och förbättra dina drag utan att behöva genomföra en operation. Det är vanligt att använda fillers för att exempelvis förstora läpparna, men det finns även andra användningsområden. En behandling med fillers kan användas för att föryngra händerna, dölja mörka ringar under ögonen och forma käklinje och kindben.

Du kan även åtgärda ärr och fylla ut rynkor med fillers. Det finns alltså många användningsområden för fillers, och på konsultation hos Estetiska institutet kan vi föreslå en passande behandling för dig. Då kan du även passa på och ställa frågor rörande din behandling såsom hur länge håller fillers och vad du ska tänka på efteråt.

Vad består fillers av?

Vi på Estetiska institutet använder i huvudsak fillers gjorda på hyaluronsyra. Det här är ett ämne som redan finns naturligt i din kropp. Hyaluronsyra är ett återfuktande ämne som även hjälper till att binda fukten. Med dessa fillers kan vi skapa volym, bättra på konturer och släta ut huden med ett naturligt resultat.

Så går en behandling till

Ni börjar ditt besök med en konsultation av det du vill korrigera. Sedan, om du är redo, kan du få din behandling direkt. Den behandlande läkaren kommer du ge dig bedövning för att sedan inspektera din hud. Det valda området desinficeras och sedan är det dags för injektion. Din läkare kommer att gå genom alla steg innan behandlingen, så att du kan känna dig orädd. Eftersom du får bedövning kommer det dessutom inte kännas något under din behandling. Allt som allt kommer ditt besök vara i högst en timma och själva injektionsbehandlingen pågår i runt tio minuter.

Resultat och hållbarhet

Du kommer se skillnad direkt efter behandlingen. Men, du bör vänta två veckor innan du kan se slutliga resultatet. Det här beror på att dina fillers behöver tid att lägga sig och eventuell svullnad har då gått ner.

Så, hur länge håller fillers? Det beror på vilken slags fillers och område som du har behandlat. Fillers kan vara mellan en och tre månader, och ända upp till 6 och 12 månader. Det är väldigt individuellt hur länge de håller. Omständigheter som påverkar hållbarheten är bland annat din ämnesomsättning, livsstil, ålder och hudtyp.

Om du vill bevara ditt resultat är den generella rekommendationen att du fyller på dina fillers en till två gånger om året. För en mer exakt bedömning på hur ofta du behöver fylla på kan du konsultera din behandlare.

Eftervård

För att öka chansen att dina fillers håller väl behöver du följa den eftervårdsinstruktion du får av din läkare. Exempelvis, att du ska undvika alkohol, fysiska aktiviteter och träning det första dygnet. Men även att du låter bli att ta på det behandlade området och inte applicerar någon smink eller hudvård.

Uppföljning

För att göra en utvärdering av resultatet bokar du och din behandlande läkare in en uppföljning. Den bör ske två veckor efter behandlingen för att på så vis se hur dina fillers ser ut. Under mötet kan du även få mer fillers vid behov.