Hur länge har man ont efter bröstförstoring?

Postad i Blogg
hur länge har man ont efter bröstförstoring

Efter din operation

Det vanliga är att du kan lämna kliniken redan samma dag som du opererats. Du kommer att få smärtlindrande läkemedel som du kan använda hemma. Vi skriver också ett sjukskrivningsintyg för två veckor.

Många undrar hur länge har man ont efter bröstförstoring och det varierar ju såklart från individ till individ. De flesta har behov av smärtstillande läkemedel de första dygnen. Efter några dagar försvinner den mest akuta smärtan.

Det brukar inte vara några problem att vara tillbaka i arbete efter två veckor. Innan du lämnar kliniken så får du en tid för återbesök. På återbesöket träffar du både kirurg och sjuksköterska.

När kan jag träna som vanligt?

De flesta brukar återhämta sig rätt snabbt. För att låta kroppen läka ifred bör du avstå från fysisk träning de första två veckorna. Hur länge har man ont efter bröstförstoring och när kan man börja träna igen? Detta är vanliga frågor inför en bröstförstoring. Smärtan går över relativt snabbt men du får ta det lite lugnt i början efter operationen.

Du ska inte träna de två första veckorna efter operationen. Efter två veckor kan du börja med vanliga promenader. När det gått åtta veckor kan du börja med lite lättare träning.

Löpturen däremot bör du vänta med i tre månader. Det är viktigt att låta kroppen läka. Efter dessa månader kan du ta upp all din träning som vanligt.

Olika anledningar till att förstora brösten

Det finns många anledningar till att kvinnor vill göra en bröstförstoring. Hos en del handlar det om att återskapa brösten efter viktnedgång eller graviditet och amning.

En del kvinnor korrigerar även sina bröst för att de ska bli mer symmetriska. Det kan också handla om att personen vill åtgärda medfödda missbildningar.

Oavsett anledning är det viktigt att du känner dig trygg. Hos oss har du en unik trygghetsgaranti som gäller 18 månader efter operationen.

Bröstförstoring med implantat

En bröstförstoring med implantat är ett plastikkirurgiskt ingrepp som kan vara en alternativ för dig som vill förstora brösten. Detta passar även om du haft stora bröst innan och har gått ner i vikt.

Då kan du behöva ett implantat för att fylla upp bröstet igen. Det kan variera var i bröstet kirurgen väljer att placera implantatet. Det vanligaste är att kirurgen placerar implantatet bakom bröstmuskeln. Det förkommer också att implantatet placeras framför muskeln men det är inte lika vanligt.

Under operationen lägger kirurgen ett snitt i huden och för in implantatet på önskad plats. Placeringen av snittet kan variera, antingen läggs det i armhålan, under bröstet eller vid vårtgården. Själva operationen tar en timme och utförs under narkos. Efter fyra till sex timmar kan du vanligtvis lämna kliniken.

Se ditt resultat i förväg

När du träffar din kirurg kommer du att få se hur dina bröst kommer att se ut efter operationen. Detta är möjligt eftersom vi använder oss av 3D-simulering.

Det finns många olika implantat att välja bland. Du kommer att få se och känna på olika storlekar och modeller. Med hjälp av simuleringen kan du lättare se hur resultatet kommer att bli.

Unik trygghetsgaranti

Hos oss på Estetiska Institutet har du en unik trygghetsgaranti. Garantin ger dig en personlig trygghet 18 månader efter ingreppet. Väljer du att göra en förstoring med bröstimplantat kan du välja att förlänga garantin i tre eller fem år.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.