Vårt utbud

Mesoestetic

Mesoestetic är ett prisbelönt, globalt företag inom hudvård och estetisk medicin. Vi på Estetiska Institutet har medvetet valt detta varumärke då det erbjuder både ett brett sortiment av klinikbehandlingar och ett heltäckare utbud av effektiva hudvårdsprodukter för olika åldrar och hudtyper.

Mesoestetic är världskänt för sina skinboosters, vitamincocktails, kemiska peelingar och produkter för behandling av pigmenteringsproblem samt för sina exklusiva anti-ageing produkter för hemmabruk. Cosmelan® anses vara världens mest sålda klinikbehandling mot hyperpigmentering och melasma. Företaget har ett 20-tal kemiska peels som anses som ett av de bästa och bredaste peel-sortimenten i världen. En av salongsbehandlingarna är Mesoéclat som ger omedelbar lyster och effekt på fina linjer och går under namnet Madonna-peelen; det är Madonnas favorit-peel.

Mesosectic har ett av Europas mest avancerade laboratorier inom kosmetiska hudvårdsprodukter och cosmeceuticals. Forskningen som bedrivs är grunden till effektiva produkter. Alla produkter är vetenskapligt beprövade och stöds av studier. Tack vare att hela 40% av vinsten återinvesteras varje år i ny forskning och utveckling ligger mesoestetic alltid i framkant med innovativa och resultatinriktade lösningar. Produkt- och behandlings formerna passar alla olika åldrar och hudtyper och kan skräddarsys för att passa specifika behov.

Urval av hemvårdsprodukter

Cleansing solution

En linje baserad på ett komplex av pro, pre och postbiotika som balanserar hudens mikrobiom vilket resulterar i en återfuktad och plumpad hud. Ett anti-pollution och antioxidant komplex har tillsatts för att avlägsna föroreningar och förhindra att de omvandlas till fria radikaler på huden.

Sensitive skin solution

Denna linje är framtagen för att underhålla och upprätthålla hudens microbiata samt stärka och återställa hudbarriären. Fri från ingredienser som kan irritera huden, såsom: parfym, alkohol, parabener och mineraloljor.

Energy C (fas 1 i hudens åldringsprocess)

Solexponering, rökning och andra omvärldsfaktorer leder till oxidationsprocesser i huden och gör att den tappar lyster. Med tiden blir den utan lyster och de första rynkorna uppträder. Energy C är en serie med hög koncentration vitamin C, framtagen för att svara på de första tecknen på åldrad hud. Produkterna neutraliserar fria radikaler, bidrar till regenerering av vitamin E vilket skyddar cellernas lipidmembran samt reducerar skador orsakade UV-strålning.

Collagen 360°-serien (fas 2 i hudens åldringsprocess)

Collagen 360° är framtagen för reaktivering av kollagensyntesen i huden genom att tillföra huden berikat marint kollagen. På detta sätt minskar man linjer och ökar fastheten i huden. I de övriga stadierna av åldringsprocessen kan Collagen 360° användas i kombination med övriga produkter i mesoestetic anti-aging serie.

Stem Cell (fas 3 i hudens åldringsprocess)

Stamceller finns i huden, men med tiden förlorar de sin kapacitet till cellförnyelse som resulterar i minskad spänst och rynkor. Stem Cell- serien är en serie med hög koncentration av stamceller från växtriket. Den är formulerad för att reversera att cellförnyelsen avtar samt att stärka bindväven och förbättra hudens kvalitet och struktur.

Radiance DNA-serien (fas 4 i hudens åldringsprocess)

DNA är koden som innehåller all information som är nödvändig för våra celler att utvecklas rätt. Med åldrande, oxidativ stress och externa faktorer blir reparationsmekanismerna i huden sämre, och balansen mellan oxidativ stress och reparationsmekanismer försvagas. Denna serie är framtagen för att behandla fas 4 i hudens åldrande, och strävar efter att verka skyddande och reparerande på DNA. Dessutom reducerar den djupare rynkor och slapphet i huden. Radiance DNA serien innehåller [meso] recovery complex®, en unik kombination av aktiva substanser speciellt selekterade för dess antioxidativa, skyddande och reparerande egenskaper.