När lägger sig svullnaden efter bröstförstoring

Postad i Blogg

När lägger sig svullnaden efter en bröstförstoring? Efter en bröstförstoring får du räkna med att det gör ont i några veckor framöver. Brösten kommer även vara lite svullna efter operationen. Normalt så skickar kirurgen med dig smärtstillande som du kan ta för minska smärtan.

Du kommer få all denna information av din kirurg när du är på kliniken. De flesta upplever att brösten läker förhållandevis snabbt efter en operation. Dock tar det lite längre tid innan ärret är helt läkt och du kan börja röra dig som vanligt igen. Men när kan man räkna med att svullnaden har lagt sig?

När lägger sig svullnaden efter bröstförstoring?

Man brukar säga att svullnaden läker inom cirka 1-2 veckor. Det beror lite på vilket ingrepp du har valt samt vad du har för personliga förutsättningar. Under denna tiden är det viktigt att du tar det lugnt och inte överanstränger dig. Det är också viktigt att du inte genomför några tunga lyft. Den första svullnaden lägger sig alltså efter cirka 2 veckor. Däremot tar det upp till 3 månader innan du ser det slutliga resultatet. Därför är det också viktigt att du inte löptränar de första tre månaderna efter operationen.

Smärta och svullnad

Du kommer inte bara uppleva svullnad när du precis har genomfört operationen. Det är också vanligt att det gör ont och värker i brösten. För att du ska kunna härda ut brukar du få med dig smärtstillande hem. Du kan också räkna med att vara sjukskriven under de två första veckorna efter operationen. Då ska du bara ta det lugnt och vänta till svullnaden har läkt av sig självt. Bli inte förvånad om du inte kan sova på sidan eller på mage under de första veckorna.

Alla har olika förutsättningar

Alla har olika förutsättningar när de läker och när svullnaden går ner. Därför ska du inte jämföra dig med andra när du läker från en bröstförstoring. Kanske har du läst på forum eller pratat med andra i din närhet som också gjort en liknande operation? Det är alltså inget konstigt om det tar lite längre tid för dig att läka. Om du har några frågor är det bättre att du vänder dig direkt till oss på kliniken istället. Vi finns alltid tillgängliga efter din operation om du skulle ha några funderingar.

Vi bokar in dig för ett efterbesök

När du gör en operation hos oss kan du också känn dig trygg i att vi alltid bokar in en efterkontroll. Då kontrollerar vi att svullnaden har lagt sig och att allt läker som det ska. På denna kontroll förklarar vi också hur du ska gå vidare och tänka i fortsättningen. Det tar ett litet tag att vänja sig vid sina nya bröst efter en operation. Glöm inte att det tar cirka 3 månader innan brösten har läkt helt. Även fast svullnaden lägger sig efter 2 veckor är det inte det slutgiltiga resultatet du ser. Många känner sig också lite stela i början efter operationen vilket är helt normalt. Det gäller bara att vila så mycket som möjligt.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.