Dr. Rojda Gümüscü

Överläkare, Specialist i Plastikkirurgi och Allmänkirurgi

Dr. Rojda Gümüscü har en omfattande kirurgisk bakgrund och är specialist inom plastikkirurgi och allmänkirurgi. Hon genomgick sin utbildning vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå, där hon även utbildade sig till tandläkare. Parallellt med sitt arbete på Estetiska Institutet bedriver Dr. Rojda forskningsstudier vid Uppsala Universitet med fokus på bröstrekonstruktion och jobbar som överläkare vid Norrlands Universitetssjukhus.

Rojda utför samtliga plastikkirurgiska ingrepp men har en särskild passion för kvinnor som behöver rekonstruktiv kirurgi efter graviditet och amning samt ansiktskirurgi med fokus ansiktslyft samt näsplastik.

Tidigare har Rojda jobbat som plastikkirurg på Norrlands Universitetssjukhus samt Akademiska sjukhuset där hon har varit ansvarig för Allmänplastikkirurgi vid Plastikkirurgiska Kliniken.

Hon har också arbetat som cancerkirurg specialiserad på bröstkirurgi och mikrokirurgisk rekonstruktiv plastikkirurgi efter tillstånd som bröstcancer och trauma. Dr. Rojda startade sin estetiska bana på Läkarhuset Norr, Specialistkliniken i Umeå och har i 7 år jobbat som plastikkirurg och medicinsk ledningsansvarig på Art Clinic i Uppsala.

Hon är även utbildad instruktör för Allergan och sitter i styrelsen för Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi och har suttit i styrelsen för Estetiska Injektionsrådet.

Dr. Rojda Gümüscü är medlem i:

  • Sveriges Läkarförbund
  • Svensk Plastikkirurgisk Förening
  • Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi
  • Svensk Förening för Rekonstruktiv Mikrokirurgi
  • Svensk Förening för bröstkirurgi
  • Svenska Läkarsällskapet