Plastikkirurgi vagina – intimkirurgi

Postad i Blogg
plastkirurgi vagina

Hos oss på Estetiska Institutet kan du få hjälp med diverse ingrepp inom intimkirurgi. Vi erbjuder plastik för blygdläpparna, försnävningsplastik av din vagina samt klitorislyft, med mera. Ett av de vanligaste ingreppen som vi utför då det kommer till intimkirurgi är fettsugning av venusberget och plastikkirurgi för blygdläpparna. Dessa ingrepp utför vi med narkos. Hos oss kan du alltid känna dig trygg då vi alltid utför säkra ingrepp utifrån medicinsk vetenskap.

Blygdläppsoperation

Du kanske upplever att dina blygdläppar är asymmetriska eller för stora. Då kan du göra en blygdläppsoperation. En del kan också uppleva att blygdläpparna skaver mot varandra vilket kan göra att det uppstår ett väldigt obehag, framförallt om det är så att de inre blygdläpparna hänger utanför de yttre. Genom en operation kan vi förminska blygdläpparna och på så sätt minska dina besvär.

Försnävning av vagina

En annan operation är den så kallade försnävningsoperationen. Vid en förlossning kan slidan töjas ut så pass mycket att den inte drar tillbaka sig. Det kan bidra till ökad risk för urinläckage och det kan även göra så att den sexuella biten påverkas. Denna typ av plastik är ganska omfattande och efter en sådan operation kan du behöva vara sjukskriven från arbete eller annan daglig aktivitet i cirka 2-4 veckor.

Lyft av klitoris

Ytterligare en operation som vi på Estetiska Institutet utför är klitorislyft. Vid en sådan operation kan vi ta bort överskottshud. Denna överskottshud sitter för klitoris och täcker mer än önskat. Under denna operation behöver du inte vara sövd utan den kan göras med endast lokalbedövning. Anledningen till att man vill göra en sådan operation kan vara att problem kan uppstå vid för stor klitoriskappa. Du kan få problem med hygien eller samliv och därför är denna operation att rekommendera om du upplever dessa besvär. Klitoris kommer inte att påverkas under ingreppet.

Vad du bör tänka på inför plastikkirurgi vagina

Inför att du ska göra ett ingrepp kommer du alltid att få börja med ett första möte. Detta möte innefattar en hälsoundersökning men även en konsultation. Tillsammans med kirurgen går du genom vad du önskar att uppnå för resultat med din operation. Du får också information om vad du kan förvänta dig i samband med att vi ska genomföra den.

När detta är utfört och allt är okej inför ingreppet bör du tänka på att du inte ska konsumera alkohol under två veckor innan ingreppet. Du bör också avstå helt från produkter med nikotin i, så som cigaretter, snus, nikotinplåster, med mera. Anledningen till detta är för att sådana produkter har en negativ inverkan på läkningen efter din operation.

Eftervård för dig

Efter att du genomgått din operation kommer du att få råd och tips av vår personal. Det är viktigt att du följer dessa och utför den eftervård som du blivit rekommenderad. Vi finns här för dig och har du några frågor under läkningen kan du alltid kontakta oss. Efter operationen är det bra om du kan ta det lite lugnare än vanligt för att kroppen ska kunna starta läkningsprocessen som tänkt.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.