Att tänka på efter fettsugning

Postad i Blogg
att tänka på efter fettsugning

När du gjort ett plastikkirurgiskt ingrepp vill du att resultatet ska hålla i sig så att du verkligen kan njuta av dina nya former. Därför finns några saker att tänka på efter fettsugning så att din kropp får de allra bästa förutsättningarna att återhämta sig.

Vad händer efter fettsugningen?

Om du gjort en större fettsugning behöver du stanna kvar över natten och i annat fall kan du gå hem samma dag. Eftersom du varit sövd är det bra om någon kan hämta dig och följa dig hem. Tänk på att inte bli sängliggande när du kommer hem, utan upp och rör på dig så att blodcirkulationen kommer igång. Ta det bara försiktigt så du inte blir varm och svettig.

Komplikationer efter ingreppet

Risken för komplikationer är väldigt låg och oftast krävs bara ett ingrepp. Vanligaste komplikationen är att någon ojämnhet finns kvar på grund av för mycket eller för lite fett. Detta kan läkaren korrigera i efterhand. Risken för blodpropp är den viktigaste komplikationen att ta hänsyn till. Därför brukar du behöva ta sprutor med blodförtunnande medel i cirka en vecka efter operationen.

Gör det ont efteråt?

Förmodligen har du inte särskilt ont efter fettsugningen utan du känner dig snarare öm och som om du har kraftig träningsvärk. Det går bra att ta Alvedon, Panodil eller Citodon efter ingreppet. Däremot bör du undvika tabletter som innehåller acetylsalicylsyra eftersom de är blodförtunnande. För att din kropp ska kunna återhämta sig ska du heller inte röka eller dricka alkohol efter operationen tills du har läkt då det försämrar läkningen avsevärt.

Du får ett förband

Svullnad och blåmärken uppstår efter ingreppet och värst brukar det vara på tredje dagen. Dessa avtar under de första veckorna och du ser mer och mer den nya formen. För att så mycket som möjligt förhindra de här svullnaderna och blåmärkena får du ett förband som du bär dygnet runt i fyra till sex veckor. Två gånger om dagen tar du av förbandet för att massera de behandlade områdena.

Att tänka på efter fettsugning – Jobba och träna

Hur lång tid efter ingreppet du kan börja arbeta igen beror dels på var på kroppen du gjort fettsugningen och dels på vad du jobbar med. Större fettsugning och fysiskt krävande jobb kräver längre sjukskrivning men normalt sett är du borta ungefär en vecka. Det är bra att komma igång med lätt träning och andra fysiska aktiviteter så snart som möjligt för att få ett snabbare resultat. Däremot bör du avvakta med att träna tills de värsta blåmärkena lagt sig.

Återbesök och slutkontroll

Redan efter två veckor gör du ett återbesök då vi ser att allt läker fint. Vi tar samtidigt bort stygnen vid de små hålen där fettsugningskanylen förts in. Sista kontrollen görs efter ett halvår då vi kontrollerar att allt ser bra ut och tar fotografier. När vi tar fram bilderna vi tog innan din fettsugning kan du jämföra resultaten, vilket brukar vara väldigt uppskattat.

Vår trygghetsgaranti

För att du ska kunna känna dig riktigt trygg har vi utformat marknadens bästa trygghetsgaranti. Den garanterar dig ett personligt omhändertagande i 18 månader efter operationen.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.