Vilken fillers är bäst?

Postad i Blogg

Vilken fillers är bäst? En mycket vanlig fundering i samband med en fillerbehandling är vilken typ av filler som är bäst. Idag finns det flera olika varumärken och tillverkare på marknaden, där Juvederm, Juves, Stylage och Revolax är de vanligaste alternativen. Här kommer vi att titta närmare på vad som skiljer de olika märkena åt och när de lämpar sig som bäst.

Majoriteten av alla fillers som finns på marknaden idag är baserade på hyaluronsyra. Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och är ett ämne som successivt bryts ner. Det innebär att resultatet av din fillerbehandling inte kommer att vara permanent, utan behöver fyllas på med jämna mellanrum för att hålla.

Alla tillverkare har sin egen framställningsmetod och därför kan både resultat och hållbarhet variera beroende på vilket märke du väljer och vilket område du väljer att behandla. Hyaluronsyran kommer i form av ett pulver, som sedan bearbetas innan det blir till fillers.

Vad skiljer olika fillers åt?

Det finns flera saker som skiljer olika typer av fillers åt. Det kan t.ex. handla om hur fort materialet kommer att brytas ner i din kropp, hur mycket vatten som materialet kan dra till sig och hur bra det håller sin form efter behandlingen. Hållbarheten är dock inte enbart baserat på valet av filler, utan också vilket område du väljer att behandla. Fillers i haka och kinder har oftast en längre hållbarhet än fillers i läpparna, eftersom du rör och använder läpparna mycket mer.

Vilken fillers är bäst?

Vilken filler som är bäst beror främst på vilket område du vill behandla och vad det är för resultat och hållbarhet du vill ha.

Revolax

Revolax är ett mycket populärt varumärke och en fillers som främst används för att öka volymen i ansiktet. Med Revolax kan du t.ex. behandla mycket djupa rynkor som inte försvinner helt efter b.o.t.o.x, men du kan även fylla ut marionetter, kinder, läppar och haka, såväl som nasolabialaveck.

Stylage

Stylage är ett relativt nytt varumärke som blivit känt tack vare sin IPN-teknologi och antioxidanter som minskar rodnad och svullnad. Den här typen av fillers passar för dig som vill bli av med fina linjer eller som vill öka volymen i haka, käklinje, kinder och läppar.

Juvederm

Juvederm är kanske den filler som har använts mest i Sverige och är ett tryggt och bra alternativ för dig som söker ett volymåterställande preparat. Med Juvederm kan du fylla ut marionetter, haka och kinder, men den lämpar sig även bra för läppar så konsistensen inte är alldeles för hård.

Få hjälp och vägledning i valet av fillers

Det är inte alltid lätt att veta vilken fillers som passar dig bäst. I samband med att du bokar in en behandling med fillers kan vi hjälpa dig i valet. Det är viktigt att du väljer ett märke som du känner dig trygg med och som passar för det område som du vill behandla.

Hos oss hittar du professionella behandlare och högkvalitativa fillers som är testade och godkända på den svenska marknaden. Boka gärna in en konsultation innan du utför din behandling!

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.