Att tänka på efter fillers

Postad i Blogg

Har du eller planerar du att göra en behandling med fillers? Här är ett par saker att tänka på efter fillers! Med hjälp av fillers kan du se till att få lite extra volym till olika ansiktsområden som du vill fylla ut. Det kan t.ex. handla om näsa, kindben, haka och inte minst läppar.

Fillers består av något som kallas för hyaluronsyra och som förekommer i kroppen naturligt. För att ditt resultat ska hålla länge och bli så bra som möjligt är det viktigt att du sköter eftervården på rätt sätt.

En fillersbehandling utförs med hjälp av en injektion och efter behandlingen är du extra känslig för infektioner. Det beror helt enkelt på det nålstick som har orsakats, där bakterier och smuts kan komma in. Direkt efter behandlingen och under de kommande dagarna behöver du tänka på följande:

Undvik att röra huden

Ansiktet är den del av vår kropp som vi vidrör med händerna allra mest, men efter en fillerbehandling är det viktigt att hålla händerna borta. Se till att du inte rör det behandlade området för att minska risken för att smuts och bakterier kan ta sig in. Har du fått med en kräm i samband med behandling kan du dock använda denna enligt instruktioner från din terapeut.

Alkohol och nikotin

Både alkohol såväl som nikotin försämrar blodcirkulationen och försvårar hudens naturliga läkningsprocess. Efter att du har behandlat dig med fillers bör du således avstå från både nikotin, t.ex. cigaretter och snus, och alkohol under det första dygnet. Är du en mycket van kaffedrickare bör du också trappa ner eller avstå från dryck som innehåller koffein.

Träning och temperaturer

En fillerbehandling är ett kirurgiskt ingrepp som kräver rätt eftervård för att resultatet ska bli bra. Efter en behandling bör du således avstå från att träna hårt och att svettas på området. Låt kroppen vila till dess att svullnaden har gått ner. När kroppen blir varm ökar temperaturen, något som kan försämra resultatet. Du bör även undvika extrem kyla på området som har behandlats.

Vänta med sminket

För att förhindra att smuts och bakterier tar sig in i nålsticket bör du undvika all form av hudkräm och make up under de första 24 timmarna. Smink som puder, foundation och läppstift kan leta sig in och orsaka infektioner i det behandlade området. Var på den säkra sidan och vänta med smink till dess att hålen är helt igenvuxna och huden inte är svullen eller röd.

Efterbehandling – Tänk även på detta

Även om det har gått flera dagar efter att du gjort din behandling finns det eftervård som du fortfarande bör följa för att se till att din hud läker så fint och bra som möjligt.

  • Under de första 2-3 dygnen efter din behandling bör du inte resa med flyg
  • Se till att du inte har ett tandläkarbesök inom de närmaste två veckorna efter din behandling
  • Undvik alla typer av peelande ansiktsbehandlingar, t.ex. microneedling och peeling, under två veckor från behandlingstillfället.

Genom att följa dessa rekommendationer kan du minska risken för infektion och ge din hud de bästa förutsättningarna för att läka ordentligt. Om rodnad eller svullnad inte avtar efter de första dygnen bör du kontakta din behandlare.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.