Hängbröst efter bröstförstoring

Postad i Blogg
hängbröst efter bröstförstoring

För att undvika att brösten blir hängiga efter en bröstförstoring behöver du följa råden som du får. Tänk även på att det är viktigt både före såsom efter operation. Det är viktigt för att huden inte ska töjas ut av den extra tyngden bysten får. Det bästa är att avstå alla tyngre aktiviteter som påverkar bysten och använda en bra bysthållare som ger bra med stöd.

Använder du en BH med felaktig storlek, då påverkas även bröstens fasthet med tiden. Tunga lyft och löpning ska du avvakta med, det är viktigt.

Lättare träning

Det kan du börja med efter ungefär åtta veckor och de tyngre aktiviteterna efter tre månader. Ibland kan brösten även bli uttöjda efter graviditeter och amning eftersom det töjer ut huden. Det är helt naturligt att brösten då växer men det är inte alltid att huden drar ihop sig helt igen. Brist på fysisk aktivitet gör att huden blir slappare.

Rökning är en bidragande orsak till att du kan få hängbröst efter bröstförstoring. Det på grund ut av att elasticiteten i huden minskar allt eftersom kollagenets produktion minskar. Det finns flertal ohälsosamma ämnen i tobak som påverkar elasticiteten och fastheten i huden.

Långvarigt resultat

Resultaten håller i sig länge men kan påverkas ifall du går upp och ner i vikt. Det genom att huden inte hinner eller kan drar ihop sig tillräckligt. En naturlig orsak som påverkar hängigheten är också åldrande, då det pågår en naturlig minskning av elasticitet. Det kan du inte göra så mycket åt själv mer än att försöka leva så hälsosamt du kan. Det händer alltså att man får hängbröst efter bröstförstoring utan att man gjort någonting fel. En negativ livsstil påverkar både in- och utsidan av kroppen och kan påskynda processen.

Hängbröst efter bröstförstoring – Återskapa brösten

Det går ut på att vi formar och lyfter och genom det avlägsna överskottet av hud. Då är det bra att boka tid för en konsultation hos vår erfarna kirurg och då gå igenom hur ingreppen ska gå till och hur resultatet kommer att se ut. Läkaren bedömer hur brösten ser ut och hudens kvalitet.

I ingreppen som är gjorda hos oss på Estetiska institutet ingår en unik trygghetsgaranti, för en del ingrepp går garantin att förlänga. Skapandet kan omfatta flera olika tekniker. Det kan behövas göras av medicinska skäl, då brösten kan orsaka nack- och ryggbesvär. En hälsosam livsstil är viktig för dig i längden. Din kropp får bättre förutsättningarna till en lyckad operation.

3D simulering

Är du extra nyfiken på resultatet går det genom en 3D-simulering att få exempel på hur resultatet för bröstoperationen kan se ut i förväg. Det med olika implantat-storlekar, profiler samt lyft. Det beror på vilket implantat som du har eller vilken du vill ha. Detsamma gäller för storlek och profil du har eller vill återskapa. Det är inte så bra att jämföra sig med andra då våra kroppar är olika och har olika förutsättningar.

Operation och återhämtning

Kirurgen kommer att genomföra operationen under narkos. I vanliga fall får du åka hem samma dag. Med dig får du smärtstillande och ett sjukskrivningsintyg för två veckor. Du får även komma på ett återbesök. Återhämtningen är vanligtvis snabb. Operationstiden varar i ungefär en timme medan din tid på kliniken varar i ungefär fyra till sex timmar. Du kan vara tillbaka på ditt arbete efter en till två veckor beroende på hur du mår och hur påfrestande ditt arbete är.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.