Bröstförstoring 380cc

Postad i Blogg
bröstförstoring 380cc

Har du tagit beslutet och kommit fram till att du vill genomföra en bröstoperation? Då har du sannolikt redan en tanke på vilken form du vill att dina bröst ska få efteråt. Implantatens storlek är kanske något du redan har en idé om även det.

Bröstförstoring 380cc – Allt handlar om proportioner

För många är storleken på implantatet en direkt översättning till vilken BH-storlek du kommer att få efteråt. Men det är inte riktigt så enkelt.

Hur mycket volym du har i dina egna bröst spelar också en stor roll. Istället är det mer lämpligt med formeln: din bröstvolym + implantatets volym = volymen på brösten efter operation. Implantatet är ju så att säga en addition till det du redan har.

Vi på Estetiska Institutet arbetar med proportionerna på din kropp och vår filosofi är att förbättra det du har, snarare än att förvandla det till något helt annat. Därför är det inte så viktigt för vår del vad det står för siffra på ett implantat. För oss är slutresultatet det som räknas.

Storlek på implantat

Bröstimplantat kan benämnas i både kubikcentimeter (cc), milliliter och gram. Det är inte svårt att omvandla siffrorna eftersom alla är ungefär lika. 1 milliliter är lika stor som en kubikcentimeter och väger ungefär 1 gram. 100cc är ungefär en deciliter. Ett implantat på 300cc motsvarar alltså en volym på 3 deciliter.

De vanligaste implantaten är mellan 200-700cc. Enligt siffror från olika tillverkares försäljningsstatistik är de mest använda implantaten i Norden 300-450cc. Det finns en rad olika anledningar till det här. Den främsta är att de här implantaten ger en tillräckligt stor volymökning utan att det för den sakens skull påverkar eller belastar kroppen för mycket.

Värt att komma ihåg är att det är hur storleken upplevs som avgör om något är stort eller litet. Inte den faktiska bröstvolymen. Till exempel kan en bröstförstoring 380cc vara knappt märkbart på en person, medan samma ingrepp gör en enorm skillnad på en annan. Därför finns det inte heller en objektiv bild på vad som är stort eller litet, utan det är en balans som ska hittas.

Att göra en bröstförstoring 380cc är en ganska vanlig storlek på implantat som passar många av de som kommer in för en bröstoperation. Men helt säker kan du givetvis inte vara förrän du konsulterat med din kirurg.

Lyssna på din kirurg

När du kommer till oss för en konsultation är det bra att ha förberett alla frågor du kan ha så att du verkligen får svar på frågorna du har. Det är din kirurg som är experten och kan avgöra hur mycket din kropp kan tillåta i form av implantatens storlek. För det är i slutändan din egen kropp som avgör vad den klarar av eller inte.

Vi vill kunna leverera naturliga och långvariga resultat. Du ska inte behöva operera om dina bröst efter ett par års tid. Därför är det viktigt att du lyssnar på vad din kirurg ger dig för råd. Vi vill att du ska få ett så bra resultat som möjligt och samtidigt givetvis inte riskera din hälsa det allra minsta.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.