Bröstförstoring alternativ

Postad i Blogg
bröstförstoring alternativ

Bröstförstoring och bröståterställning

Funderar du på bröstförstorings alternativ? Vi har alla våra ideal när det kommer till vår figur, men våra bröst är tyvärr svåra att påverka i någon större utsträckning, utan kirurgiska ingrepp. Ålder, graviditet och amning är saker som kan påverka våra brösts form och storlek. Vi på Estetiska Institutet har lång erfarenhet av förstoring och återställning av bröst, vilket gör att vi kan hjälpa dig att återställa den kropp du en gång hade.

3D-simulering ingår alltid

Innan ett ingrepp utförs får du alltid se dig själv med dina nya bröst med hjälp av en 3D-simulering. Med hjälp av en specialkamera och ett datorprogram visas en 3D-modell av din kropp där du kan se vilket resultat olika ingrepp och implantat ger.

Kostnadsfri konsultation

Du är välkommen att boka en kostnadsfri konsultation för att diskutera återställning eller olika bröstförstoring alternativ hos oss. Vi berättar om de olika ingreppen och du blir även erbjuden en 3D-simulering utan extra kostnad. Våra erfarna kirurger hjälper dig med val av ingrepp för att du ska få ditt önskade resultat.

Olika typer av ingrepp

Vi erbjuder olika bröstförstoring alternativ, beroende på din nuvarande byst och vilket resultat du vill uppnå. Förutom olika storlekar på implantat så finns också olika former på dem. Bröstimplantat kan också användas för att korrigera asymmetrier, eller för att återskapa bröst efter sjukdom, som exempelvis bröstcancer. Alla våra implantat är CE-märkta och av högsta medicinska säkerhetsnivå.

Bröstlyft är en teknik vi använder i de fall där brösten fått en mer hängande form efter exempelvis viktnedgång eller graviditet och amning. Även ålder påverkar hudens elasticitet, vilket kan göra att brösten hänger. Vid ett bröstlyft återskapar vi den form brösten hade tidigare, och vi kan även kombinera med ett implantat för att öka bystens storlek.

Det går även att göra en bröstförstoring med hjälp av ens egna kroppsfett. Genom att ta fett från andra delar av kroppen, som exempelvis mage och lår, kan vi fylla ut och förstora dina bröst på ett mer naturligt sätt. Det passar även väldigt bra för att korrigera asymmetrier i brösten.

Vi erbjuder även en hybridvariant, där vi kombinerar implantat och utfyllning med ditt egna kroppsfett. Med denna metod kan man använda ett mindre implantat, vilket ger en väldigt naturlig form och känsla på brösten.

Alla våra ingrepp sker under narkos av erfarna läkare och sjuksköterskor i moderna och sterila operationsrum. För att få önskat resultat kan man behöva upprepa behandlingen. Bland annat beror det på hur stora fettdepåer du har att ta ifrån.

Operation och återhämtning

Operationstiden är vanligen runt en timme, och oftast kan du åka hem samma dag. Beroende på ditt arbete kan det vara lämpligt att stanna hemma en kortare period för att återhämta dig. Vi skriver ett sjukintyg på två veckors tid som du får med dig hem. Under denna tid är det även viktigt att avstå från fysisk aktivitet.

Efter en till två veckor kommer du kunna komma igång med lättare träning. Du kommer känna en viss rodnad och svullnad efter ingreppet, men du får recept på smärtstillande medicin du kan använda vid behov.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.