Träna efter bröstförstoring

Postad i Blogg

När kan man börja träna efter bröstförstoring? Många som har gjort en bröstförstoring undrar när de kan börja träna igen. Du bör ta det väldigt lugnt den första tiden och främst fokusera på att brösten ska läka ihop. De två första veckorna efter att du har gjort operationen kommer du att vara sjukskriven.

Då kommer du få även med dig smärtlindring. Under denna period bör du inte träna eller hålla på med någon fysisk aktivitet överhuvudtaget. Du bör endast fokusera på att vila och att återhämta dig så snabbt som möjligt.

Träna efter bröstförstoring – Börja med korta aktiviteter

Efter två veckor kan du börja komma igång med lite aktiviteter igen. Det är viktigt att du tar det försiktigt i början och inte överanstränger dig. Du kan till exempel börja med korta promenader eller något annat som inte är så fysiskt ansträngande.

Om du känner det minsta obehag bör du vänta några dagar till. Du ska aldrig röra dig på ett sätt som inte känns bra. Det kan även kännas väldigt obehagligt att sova på magen eller sidan de första veckorna. Känn efter och lägg dig på en nivå som du tycker känns bra.

Huden läker inom 8 veckor

Du kan räkna med att huden läker inom sex veckor. Vår rekommendation är dock att du väntar med lättare tränings till åtta veckor efter operationen. Då kan du vanligtvis träna på samma sätt som du har gjort tidigare. Det finns dock ett undantag och det är löpning.

Om du löper regelbundet ska du vänta minst tre månader innan du kör igång igen. Det beror på att löpning kan innebära en väldigt stor påfrestning för dina nya bröst. När du väl börjar träna igen är det också bra att använda en topp som sitter tajt. Var försiktig när du börjar träna efter bröstförstoring!

Rådfråga oss på din efterkontroll

När du har gjort en bröstförstoring kommer vi att kalla dig till en efterkontroll. Då ser vi hur dina bröst läker och frågar hur du mår. Under denna kontroll har du även möjlighet att fråga oss om träning och din återhämtning. Då kan vi ge dig mer information om hur du ska tänka.

Om du sysslar med en viss sport kan vi se till din speciella situation. Då har du också en exakt plan om hur du ska gå tillväga. Dyker det upp några frågor efter din operation kan du alltid ringa oss även efter kontrollen. När du väljer oss skyddas du även av en unik trygghetsgaranti. Där får du ett personligt omhändertagande i 18 månader efter operationen.

Lyssna på din kropp

Som alltid när det gäller träning och välmående är det viktigt att lyssna på kroppen. Om något inte känns helt rätt bör du avbryta träningen och vila. Använd alltid ditt sunda förnuft och rådfråga en läkare om du känner att det behövs. Kom ihåg att alla läker olika och har därför olika förutsättningar.

Anledningen till att du bör vänta med träning efter en bröstförstoring är att det finns risk för inre blödningar. Därför är det viktigt att allt läker ihop innan du börjar. Det är en förhållandevis liten period du måste avstå från att träna om man ser till helheten. Därför kan du unna dig att ta det lugnt efter operationen.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.