Bröstförstoring med eget fett

Postad i Blogg

Bröstförstoring med eget fett är ett ingrepp där bröst förstoras genom att man tar fett från till exempel rumpa eller lår. Ett lyckat ingrepp ger ett mer naturligt resultat än vad man erhåller med till exempel implantat, samtidigt som tiden det tar att bli helt återställd efteråt är kortare.

Hur genomförs bröstförstoring med eget fett?

Bröstförstoring med eget fett utförs för att återskapa bröstens utseende till exempel efter amning och graviditet. Enkelt uttryckt fungerar det på så sätt att man genomför en fettsugning på till exempel höfter eller buk och sedan använder det fettet för att göra brösten större.

I en del fall kombineras ingreppet med ett bröstlyft. Bröstförstoring med eget fett är ett bra alternativ om man vill ha större bröst men inte tycker om idén om implantat. Ingreppet har också många fördelar jämfört med implantat. Bland annat görs väldigt små snitt som ofta läker såpass väl att de en tid senare inte syns.

Det är också väldigt sällsynt med komplikationer och resultatet blir bröst som både ser ut och känns naturliga. Förutom det kan man också räkna med att kroppen återställs snabbare, i normala fall går det att återgå arbetet efter några dagar, om man tränar intensivt kan man ofta återuppta det efter mellan några veckor.

Som alla typer av plastikkirurgiska ingrepp finns det dock också nackdelar. Det går bara att förstora upp brösten en kupstorlek, som nämndes tidigare kan man också behöva göra ett bröstlyft för att få bästa möjliga resultat.

Det måste också finnas tillräckligt mycket överskottsfett på kroppen för att kunna genomföra en bröstförstoring. Det tar också lång tid innan man ser det slutgiltiga resultatet. Detta beror till stora delar på att inte allt fett som används stannar kvar. I normala fall är den andelen någonstans mellan 20-50%. Det är även ett skäl till att man ibland kan behöva genomföra flera behandlingar.

Efter operationen

De flesta som genomgår bröstförstoring med eget fett kan lämna kliniken redan senare samma dag. Under en period efteråt ska man bära en korsett runt området där fettet tagits, exempelvis höfterna. Förutom det ska man också bära en stöd-BH.

Konsultation för bröstförstoring med eget fett

Om man är intresserad av att utföra en bröstförstoring med eget fett så inleds processen med att man boka konsultation och hälsoundersökning med plastikkirurg. Vid mötet har man möjligheten att diskutera förväntningar med kirurgen, samtidigt utförs också en hälsoundersökning där man bland annat säkerställer att det inte finns några allergier eller andra underliggande hälsoproblem som förhindrar att man kan ge narkos eller bedövningsmedel på ett säkert sätt. Man får också vägledning kring vilket alternativ som fungerar bäst för baserat på varje patients individuella förutsättningar.

Man har också möjligheten att utföra en 3D-modellering. Det fungerar på så sätt att man tar foton på området där ingreppet ska utföras till detta används en avancerad 3D-kamera. Genom modelleringen kan man få en någorlunda god bild av vilket resultat man kan förvänta sig att ingreppet ger. För den här typen av ingrepp får man dessutom 18 månaders trygghetsgaranti. I den ingår givetvis uppföljande besök och konsultation.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.