Få bort svullnad efter fillers

Postad i Blogg
Få bort svullnad efter fillers

Biverkningar av fillers

Det är ofrånkomligt att patienter upplever viss ömhet och svullnad efter att ha gjort fillers. De här symtomen försvinner ofta relativt fort, ofta redan efter några dagar. Det är däremot viktigt att inte patienten behandlar sina obehag med så kallade antiinflammatoriska läkemedel (NSAID-läkemedel). Konsultera alltid behandlande läkare gällande vilken behandling du ska använda för att få bort svullnad efter fillers.

Svullnader är vanligast vid behandling av läppar, haka och kinder. Det är dessutom relativt vanligt att det uppstår blåmärken i anslutning till injektionsstället. Också dessa försvinner efter några dagar, upp till en vecka. Svullnaden och ömheten beror på naturliga reaktioner i kroppen och inget att oroa sig för.

Egenvård efter behandling

Tänk på att inte utföra hårdare träning de närmaste dygnen efter en behandling för att undvika ökade risker för infektioner och inflammationer. Du ska också undvika att sola solarium av samma orsaker. Alkohol kan förhindra läkningen och istället göra svullnaden större och mer kännbar.

Massage är ofta mer effektivt än läkemedel

En lättare massage kan hjälpa till både för att få mindre ont och för att svullnaden ska lägga sig snabbare. Vissa gånger och på vissa platser är det däremot inte lämpligt att massera. Skulle det vara så att du behandlat ett område som detta gäller, kommer läkaren tala om det för dig.

Är det däremot aktuellt att du ska använda krämer eller salvor, är det viktigt att du enbart använder den typ och de verksamma beståndsdelar som läkaren ordinerar. Rör däremot inte på det behandlade området under de första timmarna och undvik att värma eller kyla det svullna området, eftersom det kan påverka resultatet.

Om du får besvär med fillers av hyaluronsyra

Kliniker som utför behandlingar med hyaluronsyra ska alltid ha hyalase tillgängligt för att kunna häva effekten. Hyalase är nämligen det enda medlet som finns för att kunna lösa upp en filler av hyaluronsyra. Därför är det ett mycket effektivt sätt att kunna förhindra sådana komplikationer som i mycket sällsynta fall kan uppstå.

Hylauronsyra är egentligen en kroppsegen sockerart och är tillsammans med kollagen de ämnen som naturligt motverkar rynkor och åldrande i huden.

Hur länge håller fillers i ansiktet?

När du till exempel vill korrigera en skada eller defekt med din näsa, kan du räkna med att effekten håller i sig mellan tre månader och ett år. Den första veckan kommer du ibland kunna uppleva spänningar och svullnader i området, men i takt med att kroppen tar hand om irritationen, kommer du uppleva lindring inom ett par dagar.

Alla kroppar bryter ner fillers olika snabbt, därför är det mycket svårt att kunna säga exakt hur lång tid det tar mellan återbesöken för individuella patienter. Men räkna med att du behöver fler behandlingar för ett mer varaktigt resultat. Det här kommer din läkare också diskutera med dig löpande under hela behandlingstiden.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.