Fettransplantation bröstförstoring

Postad i Blogg
fettransplantation bröstförstoring

Visste du att det går att genomföra en bröstförstoring helt utan implantat eller andra främmande substanser? Det kan man göra med fettransplantation bröstförstoring. Det man använder sig av istället är ditt eget fett, hämtat från ett eller flera områden på kroppen där det finns ett fettöverskott, i regel mage, midja eller lår. En bröstförstoring med hjälp av fettransplantation ger därmed två ingrepp i ett – och ett hundra procent naturligt resultat ur ett såväl estetiskt perspektiv som ur ett rent fysiskt.

Att avlägsna kroppseget fett för att sedan återanvända det genom att fylla ut en annan kroppsdel är ett koncept som funnits i många år, men fram till för inte så länge sedan var resultaten instabila. Många av fettcellerna som transplanterades överlevde inte och det var svårt att förutspå ett säkert slutresultat. Idag har tekniken utvecklats och allt fler väljer att genomföra sin bröstförstoring med hjälp av fettransplantation istället för att operera in implantat.


En lämplig kandidat för bröstförstoring genom fettransplantation

Inte alla är lämpliga kandidater för denna procedur. Först och främst så måste det finnas tillräckligt med fett på din kropp att hämta. Väldigt smala personer faller därmed i regel bort. En annan viktig aspekt är hur stor bröstförstoring du önskar. Med kroppseget fett är det svårt att öka storleken med mer än två kupstorlekar. Dessutom är det omöjligt att i förväg veta exakt hur stor bysten kommer att bli efter att ingreppet har fått läka. En realistisk uppskattning av vilket slutresultat du kan förvänta dig görs givetvis alltid och kirurgerna här på Estetiska Institutet har gedigen erfarenhet med många nöjda patienter bakom sig. Med det sagt, om man jämför med implantat, där kirurgen vet exakt hur stort bystomfånget kommer att vara efter operation, så är resultatet av en bröstförstoring med kroppseget fett mindre exakt.


En upprepningsbehandling kan behövas

Eftersom resultatet efter en bröstförstoring genom fettransplantation kan variera, och eftersom bara ungefär hälften av fettet som sprutas in i brösten stannar kvar efter fullgången läkning, så kan en upprepningsbehandling behövas för att nå det resultat som du önskar.


Vad talar för fettransplantation bröstförstoring?

Det finns flera saker som talar för en bröstförstoring genom fettransplantation. Det som tilltalar de flesta allra mest är att man får ett naturligt och harmoniskt resultat utan synliga ärr. En annan aspekt är att man förutom en bröstförstoring får en fettsugning på mage, midja eller lår och därmed en mer komplett kroppsskulptering.


Återhämtning

Återhämtningsprocessen efter en bröstförstoring med fettransplantation är lite lättare än när man använder implantat. De flesta kan återgå till jobbet efter några dagar eller max en vecka. En mjuk BH och ett kompressionsplagg över området där fettet hämtats är nödvändigt den första tiden, men efter så lite som två till tre veckor kan du i regel börja träna igen. Svullnad, ömhet och blåmärken är att förvänta och läkningsprocessen som helhet beräknas, som vid de flesta plastikoperationer, klar efter sex månader.

En vecka efter din operation är du välkommen tillbaka till oss för ett uppföljningsbesök då vi ser över läkningsprocess och initial resultatindikation. Efter sex månader utvärderas slutresultatet.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.