Plastikkirurgi käke – En harmonisk käklinje

Postad i Blogg
plastikirurgi käklinje

Plastikkirurgi käke kan hjälpa dig att återskapa eller forma en käklinje som du känner dig nöjd med. Det finns knappt något i en människas utseende som inte kan modifieras efter önskemål och metoderna är många. När det gäller ansiktsform finns det gott om aspekter att ta hänsyn till och ingrepp som hakimplantat och näsplastik är vanliga för att skapa harmoni i proportionerna.

Vad det i allmänhet talas mindre om är plastikkirurgi för käken, men även käkens form, linje och omfång spelar en ytterst viktig roll för ansiktets harmoni. Vad har man då för alternativ om man vill skapa en naturligt vacker käklinje?


Fillers

Man kan både reducera och expandera käkens omfång genom plastikkirurgi, men vanligast idag är att rätta till käkens utseende med hjälp av fillers. Det mest lättillgängliga sättet att fylla ut en svag käklinje är att injicera fillers, ofta i kombination med fillers i hakan alternativt ett hakimplantat. Fillers som appliceras av en duktig och erfaren behandlare ger fina och långvariga resultat, även om de inte är permanenta. Även för den som upplever sig ha en för bred käke finns mildare alternativ att tillgå än omfattande kirurgi, genom att exempelvis lägga fillers i haka och över näsryggen och på så sätt skapa en mer tillfredsställande harmoni i ansiktet.


Implantat

För den som inte nöjer sig med de icke-permanenta resultat som fillers ger så är implantat nästa alternativ för att skapa en markantare käke. Detta är en plastikkirurgisk operation som efterfrågas allt mer då en svag käklinje ur estetisk synpunkt, framför allt hos män, upplevs som något negativt. Ett käkimplantat åtföljs ibland av ett hakimplantat för att skapa tillfredsställande harmoni.


Korrigering av asymmetri eller defekt

I stort sett alla har asymmetriska ansikten, men i högre eller lägre grad. Symmetri är ofta ansett vara en av de viktigaste aspekterna för klassisk skönhet. Med det sagt är asymmetri i normala nivåer oftare än sällan bara charmigt. Det finns dock människor med mer distinkt asymmetri och då kan korrigering av denna med hjälp av t.ex. käkimplantat eller fillers ge mycket goda resultat.

Det finns också de som föds med defekter, eller råkar ut för en olycka som vanställer ansiktet på något sätt, och i dessa fall kan plastikkirurgi av käken ge goda resultat för återställning av harmoni.

Fettreduktion

Ibland räcker det med en fettreducering under hakan och/eller i kinderna för att få fram en mer tilltalande käklinje. Det finns olika metoder för detta, allt från fettsugning till buccal fat pad borttagning, samt diverse icke-invasiva behandlingar.

Balans och harmoni

För alla skönhetsbehandlingar och kosmetiska skönhetsingrepp gäller att man bör man välja sin behandlare/kirurg med stor omsorg. Kompetensen spelar en avgörande roll för slutresultatet. Inte bara för att en duktig specialist kan sin sak utan också för att denne sätter sin patients välmående i första rummet.

Här på Estetiska Institutet strävar vi efter att skapa naturliga resultat och ge våra patienter ett gott utgångsläge för en god relation till sig själva och en balans mellan skönhet och inre välbefinnande. Välkommen att boka tid för konsultation hos oss om du vill diskutera dina alternativ gällande plastikkirurgi käke och relaterade behandlingar.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.