Hur fungerar fettreducering med ultraljud?

Postad i Blogg

Fettreducering med ultraljud innebär att vibrationer med ultraljud skickas ut, vanligtvis med en hastighet på cirka 25 kHz. Vilket innebär cirka 25 000 svängningar i sekunden. Ljudvågorna som skickas ut är effektiva ner till cirka 15 mm i huden. Det här innebär att de kommer åt fettcellerna men hudceller och blodkärl skonas. Faktum är att de istället kan gynnas, då vibrationerna kan ge ökad blodcirkulation i de cellerna.

Vibrationerna kommer att skapa en mikrobubbla i fettcellerna. Som i sin tur leder till en reaktion där fettcellen värms upp av den. När fettcellen värms upp kommer den att förstöras och tas sedan om hand av kroppens lymfsystem. Den förstörda fettcellen spolas sedan ut ur kroppen på ett naturligt sätt.

Hur utförs behandlingen?

Den här fettreducerande behandlingen utförs vanligtvis i två steg. I det första steget utförs själva förstörelsen av fettcellerna med hjälp av ultraljudet. Under det här steget kommer du känna att kroppen blir varmare, det är en naturlig del i processen och är varken farligt eller obehagligt.

I steg nummer två utförs en vakuummassage. Syftet med den är att hjälpa kroppens lymfsystem att transportera ut de förstörda fettcellerna snabbare. En process som skulle ske automatiskt, men under en behandling vill man snabba på processen.

Var på kroppen kan fettreducering med ultraljud ske?

Eftersom behandlingen både är skonsam och ofarlig kan den användas överallt på kroppen där det finns underhudsfett. Det betyder att den kan användas på buken, armar, ben, ansikte och stuss exempelvis. Behandlingen fungerar på alla typer av fett, förutom det inre fettlagret som ligger innanför tjockare muskelskikt. Exempelvis bukfett som ligger mellan organen kan inte reduceras med ljudvågor.

Flera behandlingar behövs för resultat

För att få ett synbart resultat av fettreduceringen kommer du att behöva flera behandlingar. Exakt hur många varierar från person till person, och du bör få en konsultation innan behandlingen påbörjas. Det är vanligt att du behöver ha cirka 5-8 behandlingar för att bli nöjd med resultatet, och behandlingen utförs en till två gånger i veckan. Ju mer fett du vill reducera desto fler behandlingar kommer du troligen att behöva. En behandling tar cirka 30 minuter.

Att tänka på

Du behöver inte vila efter behandlingen, utan snarare rekommenderas du att ta en promenad för att få bort slaggprodukterna. Tänk på att kroppen kan kännas varm och rodnad kan synas, det är naturligt och inte alls farligt. Oftast går det över på cirka 15 minuter. Drick gärna mycket vatten efter behandlingen för att ytterligare hjälpa kroppen att rensa ut slaggprodukterna från de trasiga fettcellerna. Du bör vänta minst 2-5 dagar mellan behandlingarna.

Alternativ till fettreducering med ultraljud

Fettreducering med ultraljud går ut på att förstöra fettceller och celluliter med mycket avancerade ultraljudssystem. Tekniken är smärtfri och helt ofarlig, däremot har det visat sig att det inte är en av de mest effektiva metoderna för ändamålet. Vi på Estetiska institutet har därför valt att inte erbjuda den här metoden. Om du är intresserad av andra fettreducerande tekniker är du välkommen att kontakta oss för en konsultation. Du hittar våra behandlingar under kroppsbehandlingar på vår hemsida. Välkommen in!

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.