Fettsugning återhämtning

Postad i Blogg
fettsugning återhämtning

Funderar du på fettsugning återhämtning? Kroppen har olika delar som innehåller olika många fettdepåer och vissa depåer går inte att behandla med motion. Därför är det effektivt att fettsuga dessa, vilket i sin tur skapar ett varaktigt resultat. Fettsugning är ett av de vanligaste ingreppen idag inom plastikkirurgi där fördelarna är många. Nästan alla delar av kroppen kan bli återställda och skapa ett resultat utifrån våra kunders önskemål.

Liposkulptur

Hos oss på Estetiska Institutet kan du göra en fettsugning för att behandla kroppens kontur och för att få en mer harmonisk kroppsform. Fettsugning ska dock inte användas som en viktminskningsmetod utan bör ses som ett komplement. Bäst resultat får de patienter som har uppnått sin idealvikt.

Ta det lugnt efter en fettsugning

Återhämtning efter en fettsugning brukar vara nödvändigt och fördelarna med att ta det lugnt efter en fettsugning är många. Efter ingreppet kan du få blåmärken och en ömmande känsla i operationsområdet. Därför bör du ta det lugnt efter ett ingrepp då det gör att läkningsprocessen går fortare.

Lagom mycket rörelse är bra efter en fettsugning

Återhämtning i form av lagom mycket rörelse är bara positivt efter en fettsugning. Du bör inte vara sängliggandes eftersom detta kan öka risk för blodpropp. Således kan du vara aktiv och röra dig utan att anstränga dig fysiskt och bli svettig. Du som är van vid att träna väldigt aktivt kan börja med det efter bara några veckor. Fråga din kirurg när det är bäst att börja igen för att inte hämma läkningen efter din fettsugning.

Smärta efter fettsugning

Det är vanligt att våra patienter känner smärta efter ingreppet men denna släpper efter ett tag. De brukar beskriva upplevelsen som en ömhet och lättare träningsvärk. Ju större område som har blivit behandlat, desto mer smärta kan du förvänta dig.

Resultatet är det viktigaste för oss

När vi genomför en fettsugning är det viktigt för oss att du blir nöjd då vi alltid sätter våra patienter i fokus. För att resultatet ska bli jämnt är det viktigt att fettsugningen utförs på ett noggrant sätt. Det är viktigt att behålla de fettceller du behöver, eftersom de är lika viktiga för resultatet, som de fettceller som blir borttagna, eftersom det bidrar till en helhet och symmetri.

Fettsugning återhämtning – detta bör du tänka på

Efter att du genomfört en fettsugning bör du inte sola solarium, befinna dig i solen utomhus eller basta på fem veckor. När du gjort en fettsugning hos oss kommer du att ha kontakt med vår sjuksköterska samt vår kirurg för att vi ska kunna följa din läkningsprocess men även ta del av slutresultatet.

Efter två veckor kommer du att bli kallad för ett återbesök och syftet med detta är att säkerställa så att allt går som förväntat efter din fettsugning. Under detta återbesök plockas även eventuella stygn bort. Du kommer också att få träffa din kirurg vid ett senare tillfälle för uppföljning och alla återbesök är givetvis avgiftsfria.

För oss är det viktigt att sätta kunden i fokus och därför erbjuder vi också en jour som är tillgänglig dygnet runt. Har du några funderingar är du välkommen att höra av dig när du vill.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.