Fettreducering mage

Postad i Blogg
fettreducering mage

Lär dig mer om fettreducering mage här. Att ta bort oönskade fettdepåer på och runt magen är något många kämpar med. Den vanligaste metoden är kanske att reducera sina fettdepåer på naturlig väg. Men det räcker inte alltid och dessutom har vi alla olika genetiska förutsättningar. Fettreducering är ingen bantningsmetod eller något som kan ersätta en sund kosthållning och livsstil, utan ett bra komplement.

Fettsugning

Det kanske mest kända metoden att bli av med fettdepåer är kirurgiska ingrepp som fettsugning. Det innebär att en kirurg suger bort fettceller under huden, vilket gör det till ett kirurgiskt ingrepp. Eftersom fettcellerna är borta permanent blir resultaten både bra och långsiktiga. Men idag finns det ett antal bra bra och alternativa sätt genom icke kirurgisk behandling.

Fettreducering mage – olika metoder

Ett av vanligaste ingreppen är just fettreducering runt magen. Fettet runt magen besvärar många och det är ett område som kan vara svårt att få bort det där sista envisa fettet genom träning och kost. Om du känner att du skulle vilja bli av med dina besvärande fettdepåer och skulptera din mage, finns flera olika metoder. Det flesta kräver däremot flera återbesök innan du når det önskade resultatet.

Metoder

Låt oss gå igenom några av de mer kända metoderna.

  • Fettfrysning. Fettcellerna är känsliga för kyla och det går att frysa i sönder fettceller under huden och metoden heter kryolipolys. De nedbrutna fettcellerna transporteras sedan själv bort av kroppen och förväntat resultat ligger på ca 20 % efter varje behandling. Behandlingen är smärtfri och det slutgiltiga resultatet brukar visa sig efter några månader.
  • Bindvävsmassage som genom djup och kraftfull massage leder till att dränera fettvävnaden på slaggprodukter, toxiner och överflödig vätska och därmed minskar i volym. Metoden kräver återkommande besök för resultat. Bindvävsmassage dödar inte fettceller utan dränerar endast dem, därav begränsad långsiktighet.
  • Strålning används inom flera område i medicinen och även när det kommer till fettreducering. Vi har redan gått igenom hur fettcellerna är känsliga för kyla men de är även känsliga för värme. Genom värme stimulerar man blod- och lymfflöde och därmed frigör strålningen fettsyror, slagg och vätska i fettvävnaden. Kroppen tar själv han om det som blir frigjort och därmed minskar volymen som resultat. Det finns en ny utveckling av strålning som gör att fettcellerna även dör och resultatet blir därmed mer permanent och långsiktigt.
  • Koldioxidinjektioner innebär att koldioxid blir injicerad direkt in i fettvävnaden. Det stimulerar syresättning i fettcellerna som dödar dem. Därmed minskar de i volym och resultaten av denna behandling är något mer tillfällig.

Fettreducering mage – Emsculpt Neo

Är en relativt ny och revolutionerande icke-invasiv metod. Metoden ger värme och magnetisk energi vilket resulterar i fettminskning men även i muskeltillväxt. Du reducerar inte bara fettet runt din mage utan ökar även muskeltillväxten. Ett bra alternativ för dig som funderar på fettreducering mage.

Fettreducering ligger runt 30 % och muskeltillväxten ligger på ca 20 %. Emsculpt Neo går på djupet och musklerna kontraherar frekvent vilket bidrar till muskeltillväxten. Med kombinationen minskat fett och en större muskelmassa så får du en mer skulpterad mage. Behandlingen är smärtfri men du kan känna en ömhet i musklerna som påminner om vanlig träningsvärk.

Även den här metoden kräver flera behandlingar innan du uppnår önskat resultat. Som vid all behandling ska du konsultera med din läkare om vilken metod som passar dig bäst.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.