Fettsugning haka läkning

Postad i Blogg
fettsugning haka läkning

Lär dig om fettsugning haka läkning. Fettsugning på hakan är en vanlig typ av fettsugning som många gör för att få en mer definierad haka och förbättrad käklinje. En fettsugning på hakan fungerar på liknande sätt som fettsugningar på andra delar av kroppen, men läkningsprocessen kan vara lite annorlunda och eftervården kan variera.

Eftervård av fettsugning haka

Eftervården av en fettsugning brukar vara snarlik oavsett var du gör ingreppet. Eftersom fettsugning av hakan ofta är ett relativt litet ingrepp blir läkningsprocessen också relativt enkel. För att skydda hakan efter ingreppet får du ett slags hakförband efter ingreppet som oftast ska sitta på under en veckas tid dygnet runt. Efter denna tid kan du behöva fortsätta bära förbandet nattetid under några veckor tid för att undvika att komma åt området och potentiellt göra skada.

Syftet med hakförbandet är för att förhindra uppkomsten av blåmärken och hålla ner svullnaden. Ansiktet är en tämligen utsatt del och det är lätt att komma åt hakan när man gör vardagliga saker som att borsta tänder och äta. Därför är det viktigt att vara försiktig och låta läkningsprocessen ta sin tid. Det är vanligt att blåmärken uppkommer nedanför det behandlade området på grund av gravitationen. Det innebär att du kan få blåmärken på hals och nacke likaväl som på själva hakan. Området kommer vara svullet direkt efter ingreppet men svullnaden kommer försvinna inom några veckor allteftersom läkningen fortgår.

Fettsugning haka läkning

Det är även vanligt för alla former av fettsugning att uppleva en del ojämnheter på området en tid efter ingreppet. Det brukar försvinna av sig själv men det kan ta upp emot några månader innan de små knölarna försvinner helt och hållet. I samråd med din plastikkirurg kan du prova massage för att försöka massera loss de små knölarna men du måste vänta tills området läkt helt för att inte riskera att hakan tar skada.

Rengör området med försiktighet

Var försiktig när det kommer till att duscha och tvätta ansiktet efter genomfört ingrepp. Efter 2 dagar får du ta bort hakförbandet och tvätta rent. Tejpen ska dock sitta kvar i 2 veckor. Tryck inte på området under läkningsprocessen utan försök låta det vara för att uppnå bästa möjliga resultat. Kroppen behöver tid på sig för att läka efter ingreppet.

Fettsugning hos oss på estetiska institutet

Om du går i tankarna på att utföra en fettsugning på din haka är du välkommen att boka en konsultation hos oss på estetiska institutet. Våra plastkirurger har lång erfarenhet av olika typer av fettsugningar och andra plastikkirurgiska ingrepp. När det kommer till ingrepp i ansiktet är det särskilt viktigt att låta professionella plastikkirurger med bred kunskap inom plastikkirurgi utföra ingreppet.

Hos oss kan du lita på att få kvalitativ service och ett symmetriskt och jämnt resultat. Innan vi bokar upp en tid får du all information du behöver för att ta ett välgrundat beslut i lugn och ro. Efter utförd fettsugning bokar vi in uppföljning och du har regelbunden uppföljning med plastikkirurg och sjuksköterska för att se till att läkningen av ingreppet går som det ska.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.