Fettsugning knän

Postad i Blogg

Lär dig mer om fettsugning knän. Ett vanligt förekommande problem som ofta uppstår med stigande ålder är att benen upplevs som oproportionerliga. Detta är inte sällan en följd av fettdepåer i knäna, vilket gör att benen inte smalnar av på det sätt man kanske vill att de ska.

Tyvärr är dessa fettdepåer dessutom svåra att bli av med genom träning eller dieter. I det fallet kan ett plastikkirurgiskt ingrepp i form av fettsugning av knäna vara ett mycket bra och varaktigt alternativ.

Återskapa dina bens siluett

Vid en fettsugning av knän återfår man en önskvärd siluett av benen, det vill säga att låren smalnar av ner mot knäna. En fettsugning ger utöver det ett hållbart resultat jämfört med viktnedgång.

Vid viktnedgång är det nämligen så att det befintliga antalet fettceller krymper i storlek bara för att svälla igen vid viktuppgång. Vid en fettsugning avlägsnas förstås ett stort antal fettceller, skulle man då gå upp i vikt igen finns där inga fettceller som kan svälla och förändra benens siluett igen.

Ett enkelt ingrepp

Vid fettsugning av knän utför man ett litet snitt, ungefär en halv cm långt, vid området som ska fettsugas. I det snittet inför man sedan ett ”sugrör” som avlägsnar fettvävnaden. Detta utförs vanligtvis under narkos, men de flesta patienterna kan återvända hem redan samma dag. Rent fysiskt mår man i de flesta fall såpass bra efter några dagar att man kan återvända till jobbet.

Under de första runt 3 veckorna efter operationen använder man stödstrumpa dygnet runt. Därefter använder man stödstrumpa i ytterligare tre veckor, men då bara under dagtid. Övriga symptom som kan upplevas den första perioden efter ingreppet är svullnad och blåmärken.

De försvinner dock i de flesta fall efter upp till en vecka. Ärren efter snittet försvinner hos många patienter helt och hållet.

Ge läkningsprocessen så bra förutsättningar som möjligt

Professionella kliniker är förstås otroligt noggranna och varliga under alla typer av operationer. På så sätt minskar förekomsten av blåmärken och svullnader. Att helt och hållet komma undan från dessa symptom är dock i princip helt omöjligt efter en operation.

Av det skälet är det bra att efter operationen äta nyttig kost, undvika nikotinprodukter och emellanåt massera huden. Dels kan åtgärder som dessa påskynda läkningsprocessen, dels ger de också så bra förutsättningar som möjligt för varaktiga resultat. Fettsugning av knä är ett ingrepp vars resultat är synligt under lång tid efteråt.

Boka konsultation med Estetiska Institutet

Om du vill återskapa utseendet på dina ben kan du kontakta Estetiska Institutet för konsultation. I det sammanhanget undersöks förutsättningarna för att göra plastikkirurgiskt ingrepp på dina knän. 

Ingrepp som fettsugning av knän innebär att du en tid efter operationen kommer att kallas på uppföljning. Ingreppet omfattas också av en 18 månaders garanti. För många olika typer av ingrepp finns också möjligheten att genomföra en 3D-modellering som ger dig en tydligare uppfattning av hur slutresultatet kommer att se ut. Observera att det i det fallet inte är någon exakt bild som ges, utan en ungefärlig vars syfte är att vägleda dig i ditt beslut.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.