Fettsugning rumpa

Postad i Blogg

Fettsugning rumpa är i många fall ett bra alternativ om det är så att du trots ihärdig träning och nyttiga dieter inte lyckas bli av med fettansamlingar på rumpan eller andra ställen på kroppen.

Ett plastikkirurgiskt ingrepp i form av fettsugning ger i de flesta fall resultat som är mer långvariga än de som fås via dieter och träning. Detta beror på att fettceller i många fall inte försvinner helt vid en vanlig viktnedgång utan krymper.

Vid fettsugning avlägsnas fettcellerna helt. Fettsugning av rumpa kan utföras för att återställa kroppen till exempel efter graviditeter, lipödem eller andra medicinska orsaker.

Hur går det till att genomföra fettsugning av rumpan?

Den som vill utföra fettsugning bokar först tid för konsultation. Under konsultationen genomförs en hälsoundersökning och man får prata med en plastikkirurg. Det ska vara samma plastikkirurg som senare kommer utföra ingreppet, om man går vidare till detta.

Under undersökningen genomför man en hälsokontroll, bland annat för att säkerställa att eventuell narkos kan genomföras utan risker. Man tittar också på hudkvaliteten och gör en uppskattning av hur stor mängd fett det är som ska tas bort. Om resultatet av undersökningen visar att allt är som det ska så är det fritt fram att boka en tid för att utföra själva ingreppet.

Operationen

Operationsdagen inleds med att patienten duschar, därefter finns möjligheten att få lugnande medicin om man upplever kraftig oro inför ingreppet. Efter fettsugning av rumpa har du hos de flesta kliniker möjlighet att stanna över natten efteråt så gott som alla kan dock lämna kliniken redan senare samma dag. Själva ingreppet utförs genom att man gör ett antal små snitt där ”sugröret” förs in. Snitten läker i de flesta fall såpass väl att de några månader senare inte syns överhuvudtaget.

Efter ingreppet

Efter fettsugningen är rumpan svullen och även blåmärken är vanligt förekommande. Rekommendationen är att patienten tar det lugnt de första dagarna efter operationen, detta betyder till exempel att avstå från träning.

Vid lite större fettsugningar, dit fettsugning av rumpa räknas, är man sjukskriven från jobbet under några dagar. Svullnaden och andra symptom kan lindras med bindvävsmassage. Fettsugning av rumpa ger långvariga resultat, det är dock viktigt att komma ihåg att det inte är någon bantningsmetod.

Bäst förutsättningar att bibehålla resultatet av en framgångsrik fettsugning får den som efteråt håller en bra diet och tränar någorlunda regelbundet.

Boka konsultation för fettsugning av rumpa

Estetiska Institutet genomför säkra operationer med patientens bästa som målsättning. För större ingrepp som fettsugning av rumpa får patienten en garantitid på 18 månader. Uppföljningar görs på alla genomförda operationer.

Som nämndes tidigare går du tillsammans med kirurg igenom din hälsa noggrant. Det är bra att ha några saker i åtanke. Om du vet att du ligger i riskzonen bör du till exempel undersöka ditt blodtryck inför ett ingrepp, detta kan göras på vårdcentral.

Du bör också avstå alkohol i två veckor innan och efter ingreppet, detta för att ge läkningsprocessen så bra förutsättningar som möjligt. Likaså ska man avstå från nikotinprodukter.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.