Fettsugning lår

Postad i Blogg
fettsugning lår

Funderar du på fettsugning lår? Att bli av med fett på kroppen kan vara både tidskrävande och svårt. Det är inte alla gånger som träning och viktnedgång ger dig de resultat du önskar. Ibland tenderar fett att samlas mer kring vissa kroppsdelar än andra. Det gäller då ofta just låren men också magen och kring höfterna. Många upplever att de har provat nästan allt för att bli av med det envisa fettet på låren. Och ibland kan en fettsugning vara det som hjälper.

Ta bort fettdepåer på låren

Vid en viktökning ökar antalet fettceller i kroppen. Dessa fettceller blir dessutom större. När du går ned i vikt kommer dina fettceller varken minska i antal eller storlek vilket gör att det sedan bildas så kallade fettdepåer.

När du genomgår en fettsugning tar vi bort en del av fettcellerna. Fettsugning lår är ett bra verktyg för att återställa din kropp och för att få mer harmoniska proportioner. Idag är fettsugning ett vanligt plastikkirurgiskt ingrepp som både män och kvinnor tar hjälp av för att omforma kroppen. Resultatet efter en fettsugning av dina lår blir konstant eftersom de fettceller som tagits bort inte återskapas.

Fettsugning lår – Så går operationen till

Innan operation kommer du få tillfälle att prata med kirurgen. Passa då på att ta upp funderingar och ställa eventuella frågor. Kirurgen kommer även att gå igenom upplägget för dagen och vad som gäller efter operationen. Vanligtvis kan du åka hem redan samma dag.

Operationen genomförs under narkos av en erfaren kirurg. Du kommer även att få lokalbedövning för att minska obehag efter att operationen är genomförd. Vid ingreppet gör kirurgen ett antal mindre snitt i huden och suger sedan bort oönskat fett. Snitten syr kirurgen sedan ihop med dolda stygn och vanligtvis lämnar stygnen nästan osynliga ärr.

Återhämtning efter operation

Det är bra om du ger din kropp bra förutsättningar för läkning efter operationen. Ge kroppen bra näring och undvik att träna den första tiden. Du bör undvika att utsätta ärren för sol under de första månaderna. Direkt efter operationen kan du känna dig öm och du kan ha blåmärken på området där vi har gjort ingreppet. Blåmärkena och ömheten går vanligtvis över efter några dagar.

De första veckorna efter operationen kommer du att få bära ett kompressionsplagg eller elastiskt stödbandage för att stödja kroppen i sin läkning och för att främja processen. Beroende på hur ingreppets omfattning kan du också behöva vara sjukskriven från jobbet några dagar efter operation. Detta känner du själv om du behöver eller ej.

Du kommer att få komma på återbesök en tid efter operationen för att kontrollera att allt ser bra ut. Och du är självfallet alltid välkommen att höra av dig till oss med frågor och funderingar.

Resultat

Fettsugning lår är ett kirurgiskt ingrepp som ger bestående resultat. Du kommer att vara svullen den första tiden efter operationen, men du kommer ändå kunna se att din kropp har omformats direkt efter ingreppet. Under de följande veckorna och i takt med att svullnaden lägger sig kommer resultatet att bli tydligare.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.