Fettsugning rygg

Postad i Blogg
fettsugning rygg

Vill du lära dig mer om fettsugning rygg? Om du upplever att din rygg är oproportionerlig eller att fett har samlats utan att träning och kost gör någon skillnad, kan du göra en fettsugning av ryggpartiet. Operationen görs under narkos och oftast får du åka hem redan samma dag.

I de fall där du har svårt för att förlora din fettmängd genom träning och ändrad kost kan fettsugning vara den enda utvägen. Med det menas inte att du gör en fettsugning för att gå ner i vikt. Snarare att du gör en fettsugning i de fall där du har tränat, men en viss del oönskat fett fortfarande finns kvar. Det brukar kallas för fettdepåer och är bestående fett som finns kvar trots viktnedgång.

Fettsugning rygg – Hur går det till?

På operationsdagen får du träffa din kirurg som ska genomföra fettsugningen. Du har då möjlighet att ställa frågor om det är något som känns oklart. Som vi tidigare angivit ovan får du narkos och sover under ingreppet. Redan några timmar efter operationen får du åka hem och innan dess går du och din kirurg igenom vård av de operationssår du nu har. Innan du får lämna bokar ni även in en ny tid där ni träffas för ett återbesök.

Efter operationen

Läkningsprocessen är väldigt individuell vilket gör att du behöver lyssna på din kropp. Ansträng dig inte för mycket den första tiden efter operation. Efter ett par veckor är det bra om du rör på dig. Läkningsprocessen är lång och det kan ta tid innan du ser det slutgiltiga resultatet. Kom ihåg att ha realistiska förhoppningar. Resultatet kan visa sig först efter ett par månader.

Förutom en lång läkningsprocess kan du även förvänta dig svullnad och blåmärken, som är vanligt efter fettsugningsingrepp. Dessa håller dock endast i en kort stund efter operationen. Om du vill snabba läkningsprocessen kan du boka in en så kallad bindvävsmassage (LPG). Den kan hjälpa till att minska svullnaden.

LPG

Med denna bindvävsmassage kan du få en ökad blodcirkulation i kroppen. Vi hjälper dig frigöra slaggprodukter, mjuka upp bindväv, minska celluliter samt återställa hudens elasticitet. Med LPG vill vi både dränera vätska och minska den svullnad som uppstår i ryggpartiet efter operationen. Med hjälp av bindvävsmassagen kan vi också få bort ojämnheter som har uppstått i samband med fettsugningen, vilket skyndar på läkningsprocessen samt slutresultatet.

Resultat

Som tidigare nämnts kan det dröja innan du ser den stora förändringen på grund av bland annat den svullnad som blir efter ingreppet. Däremot är formen direkt, vilket gör att du trots detta kommer att kunna se det ungefärliga slutresultatet så fort svullnaden försvunnit. Vid återbesöket hos oss granskar vi tillsammans resultat och om det är något du känner dig mindre nöjd med.

Andra typer av fettsugning

Vanliga områden som fettsugs är mage, haka, rygg, lår, armar och midja. Det finns även olika metoder för ingreppet. Några exempel är traditionell fettsugning, fettsugning med laser, fettsugning med radiovågsteknik och vattenassisterad fettsugning. Oavsett val av metod har samtliga något gemensamt och det är att suga ut oönskat fett från en kroppsdel.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.