Fettsugning venusberg svullnad

Postad i Blogg
fettsugning venusberg svullnad

Upplever du att du har en stor fettansamling på blygdbenet är fettsugning en varaktig lösning. Du blir av med överskottet och slipper känna dig obekväm i exempelvis tighta kläder eller i baddräkt på stranden. Den här typen av intimkirurgi är relativt enkel och riskfri och ger ett bra resultat. Vi på Estetiska Institutet är experter på plastikkirurgiska ingrepp och vårt mål är att du ska känna dig trygg under och efter ingreppet. De flesta känner sig också mer nöjda med sin kropp efter operationen och får en bättre självuppfattning.

Hur utför vi ingreppet?

Ingreppet börjar med att vi sprutar in en vätskeblandning under huden. Den löser upp fettcellerna och drar samman blodkärlen samtidigt som den bedövar venusberget. Blandningen av fett och vätska sugs därefter lättare ut och kvar har du ett litet, diskret snitt i vardera ljumske. Själva ingreppet utförs oftast under narkos och tar cirka 30 minuter.

Vad händer efteråt?

Efter operationen får du stanna kvar och vila en stund. Har du gjort ingreppet under narkos får du stanna på vår klinik över natten. Hur länge du har ont efter ett ingrepp är individuellt. Smärtan är oftast moderat och känns som mest två till tre dagar efter operationen. En vecka efter operationen är du välkommen på återbesök då vi kontrollerar att allt läker som förväntat, samtidigt klipper vi bort de små stygnen vid insticksställena.

Bra att tänka på

Du kan leva normalt efter ingreppet men undvik att träna eller anstränga dig mycket. En bra tumregel är att du kan göra sådant som inte gör ont. Har du ett stillasittande arbete kan du återgå till jobbet efter ett par dagar, men vid fysiskt krävande arbete bör du vänta längre. Det kan vara svårt hitta kompressionskläder till det här området, men tighta trosor eller tights kan vara bra för att hålla svullnaden nere.

Svullnad efter operationen

Det är normalt att du är svullen och har blåmärken efter ett ingrepp. Fettsugning venusberg svullnad kan sitta i upp till några månader även om den inte brukar vara iögonfallande. Det är heller inte ovanligt med känselbortfall och ojämnheter i fettlagret, men som brukar försvinna efter ett par veckor. Du kan räkna med att du ser slutresultatet efter ungefär ett halvår.

Resultatets varaktighet

Det är lite individuellt hur resultatet håller i sig efter ingreppet. Det beror bland annat på hudens elasticitet och livsstil såsom rökning och viktförändringar. Fettsugning venusberg svullnad brukar ha en väldigt god varaktighet då det är ett tacksamt område att fettsuga. Om mycket fett avlägsnats kan huden bli något slapp efter ingreppet och vid behov kan en huduppstramning kombineras med fettsugningen.

Eventuella komplikationer

Det är väldigt ovanligt med komplikationer vid den här typen av ingrepp. Som vid all kirurgi finns risk för blödning och infektion efter ingreppet. Därför är det viktigt att du håller god hygien och att du duschar (ej badar) varje dag efter operationen. Får du mot förmodan en infektion brukar den visa sig inom ett par dagar. Då behöver du kontakta oss så att du kan få antibiotika. Små blödningar kan uppkomma vilket är helt normalt och de försvinner oftast inom två veckor.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.