Gå utan bh efter bröstförstoring?

Postad i Blogg
Gå utan bh efter bröstförstoring

Kan man gå utan bh efter bröstförstoring? När du utför någon typ av bröstkirurgi hos oss på Estetiska Institutet är du garanterad en trygg och pålitlig behandling från början till slut. Det gäller både konsultation inför det kirurgiska ingreppet och själva utförandet. För vår del är det av stor vikt att alla våra patienter går härifrån nöjda och med stor kunskap inför rehabiliteringen.

Därför är också alla kirurger på Estetiska Institutet måna om att ge dig komplett information redan vid första besöket. Det inkluderar även råd inför den postoperativa tiden där bland annat val av bh är centralt.

Att gå utan bh efter bröstförstoring är inget vi rekommenderar.

Kompressions-bh efter ingrepp

Efter att du har gjort någon typ av plastikkirurgiskt ingrepp hos oss, förstoring, lyft eller förminskning, är det viktigt att du använder en anpassad bh. Vi rekommenderar att du bär en kompressions-bh som är särskilt framtagen som ett postoperativt stöd för dina bröst.

Att gå utan bh under den första tiden efter ett ingrepp kan vara lockande då brösten är svullna och känsliga. Det är dock ingenting vi rekommenderar då det är av största vikt att du använder en anpassad bh för optimal rehabilitering.

Behöver du tips på kompressions-bh är du välkommen att rådfråga våra kirurger som vet vad som krävs för ett långvarigt och vackert resultat.

Bh-tips efter bröstförstoring

När din praktiska, men småtråkiga kompressions-bh äntligen kan läggas åt sidan är det dags att fylla garderoben med vackra bh-modeller. Du kommer dock att ställas inför nya utmaningar när det gäller att hitta rätt bh. Det är flera aspekter som skiljer sig mellan en liten och stor byst, vilket även våra kirurger kommer att förklara för dig vid konsultationen.

Ett stående tips är att välja dina nya bh varianter med omsorg och inte spendera allt för stora summor redan från start. Faktum är att du under en relativt lång tid efter en bröstförstoring kommer att ha en varierande storlek. Risken finns att hälften av de nyinköpta bh:arna blir för stora när väl svullnaden går ner. Satsa därför istället på två till tre modeller som du varierar mellan under den första tiden efter ingreppet.

Rätt storlek

Du bör som nämnt alltså inte gå utan bh efter en bröstförstoring då dina nyopererade bröst behöver bästa möjliga stöd och komfort. Det du dock bör vara noga med redan från dag ett med förstorade bröst är storleken.

Om du går till en fysisk underklädesbutik kan du få hjälp med att mäta din nya byst för att välja rätt storlek. Köper du hellre en ny bh online är tipset att använda dig av ett klassiskt måttband. Du mäter med måttbandet över bröstens högsta punkt samt under brösten för att få fram bh-storlek samt kupa.

Bröstkirurgi är för oss på Estetiska Institutet ett ingrepp som baseras på trygghet och med syftet att ge ett långvarigt och ett naturligt resultat. Därför är våra plastikkirurger kunniga på alla områden och ger dig som patient de bästa råden när det gäller komfort och bh efter ingreppet. Att gå utan bh efter en bröstförstoring kan riskera det slutliga resultatet. Av den anledningen är det ytterst viktigt att du prioriterar kvalitet när det gäller kompress-bh och även den framtida underklädesgarderoben.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.