Vad är HIFU ansiktslyft?

Postad i Blogg
hifu ansiktslyft

Om du känner att du vill göra ett ansiktslyft men inte är redo för kirurgi så kan HIFU vara ett alternativ att överväga. Metoden är relativt ny på svenska marknaden och är nog den metod där resultatet ligger närmast ett kirurgiskt ingrepp.

HIFU är en förkortning och betyder Hög Intensivt Fokuserat Ultraljud och är alltså en icke kirurgiskt behandling men som stramar åt lös hud och vävnad samt gör huden tätare. Metoden ger högvärmeenergi till huden och vävnader längre in på specifika djup beroende på patienten och var på kroppen. HIFU är den enda icke kirurgiska metod som når ner till SMAS-lagret i huden.

Klassisk kirurgi är så klart mer effektiv men HIFU är så pass effektiv att du kan överväga den som ett säkrare och billigare alternativ. Behandlingen fungerar för de flesta hudtyper på både män och kvinnor.

Själva behandlingen

Innan behandlingen konsulterar du med en läkare så att du är helt frisk och kvalificerar för en behandling. Läkaren markerar området i ansiktet som du vill ha behandlat. Behandlingen använder samma typ av gelé som vid ultraljud för att leda ner det högintensiva ultraljudet ner till hudens nedersta lager.

En behandling tar allt mellan en kvart upp till en och en halv timme beroende på hur stort och vilket område som du vill behandla. Smärtnivån är måttlig det vill säga runt 3 av 10.

Inte bara HIFU ansiktslyft

De områden där löshud framträder som i ansikte eller på kropp kan bli behandlade. HIFU behandling löser även upp fett och fungerar på områden som kan vara svåra att bli av med genom konventionell träning. Det är inte bara i ansiktet som metoden lämpar sig men HIFU ansiktslyft kan behandlar dubbelhaka, runt ögonen, panna, kinder och hals.

Räcker en behandling?

I de flesta fall räcker det med en behandling för att strama åt huden tillräckligt. Om huden är väldigt lös kan du upprepa behandlingen igen efter tre månader. Du kan uppleva ett resultat direkt efter första behandlingen då du kan känna att huden är stramare. Men kollagen och elastin produktionen pågår mellan fyra till sex månader.

Så du kan räkna med att se ditt slutliga resultat mellan fyra till sex månader. Din ålder kan spela roll då kroppen förmåga att producera kollagen och elastin minskar med åldern.

Hur länge varar resultatet?

Det är individuellt hur länge ditt resultat varar men även som ålder och du går på viss medicinering etc. Som längst vara det upp till åtta år och minst ett år. Eftersom behandlingen är icke kirurgisk och icke invasiv behandling kräver det ingen återhämtningstid.

Metoden är mycket säker och ger inga större biverkningar. En del lätta biverkningar som rodnad, lätt svullnad, obehag och smärta kan upplevas. Biverkningarna uppstår främst under behandlingen och en stund efter. Om maskinen förs över benstruktur kan viss smärta uppstå.

Det finns vissa dokumenterad fall om smärta i nerver men även den är övergående. Personer med vissa åkommor ska inte behandlas men det diskuteras med läkare innan din behandling. Några av de åkommorna är hjärtproblem, pacemaker, blodförtunnande, gravida och ammande kvinnor mediciner, diabetiker, infektion i kroppen med feber eller personer med cancer.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.