Kan man få bort blåmärken efter fillers?

Postad i Blogg
Kan man få bort blåmärken efter fillers

Det är inte ovanligt att svullnad, ömhet, rodnad och blåmärke uppstår på och runt den yta av kroppen som behandlats med fillers. Dessa avtar dock i de allra flesta fall redan efter några dagar. Vad kan du göra för att få bort blåmärken efter fillers? Att helt få bort dem är inte nödvändigtvis möjligt och beror på dina fysiska förutsättningar. Vissa människor läker snabbare än andra efter ett ingrepp. Du kan vidta några förebyggande åtgärder inför behandlingen för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att inga blåmärken ska uppstå.

Vad kan du göra för att undvika blåmärken efter fillers?

Att helt undvika efterverkningar av en behandling med fillers kan vara näst intill omöjligt. Genom att förbereda dig inför behandlingen kan du dock förebygga så att efterverkningarna blir så små som möjligt. För det första bör du avstå alkohol i mellan 1-2 dagar innan behandlingen. För det andra ska du undvika läkemedel som är blodförtunnande. Dessa inkluderar till exempel Voltaren, Albyl, Ibuprofen och Magnecyl. Det bästa är om du kan undvika läkemedel som dessa i mellan 10-14 dagar innan din behandling utförs.

Efter behandling med fillers

Vad händer efter att du genomfört en behandling med fillers? I stort sett ska du agera på samma sätt som du gör när du gått igenom vilken typ av kirurgiskt ingrepp som helst. Du bör låta bli alkohol, bastubad samt krävande fysisk aktivitet. Utöver detta är det förstås också gynnsamt om du väljer att äta bra kost. Allt för att läkningsprocessen ska gå så snabbt som möjligt.

Vad går att göra med fillers?

Fillers är ett av de enklaste och mildaste plastikkirurgiska ingreppen som finns, och samtidigt ett av de mest mångsidiga. Här följer en lista med några av de olika behandlingar som är möjliga att genomföra med fillers.

 • Större läppar
 • Framhäva munnen och läpparna och ta bort nedåtlutande mungipor
 • Släta ut linjer runt mun, ögonbryn och ögon
 • Lyfta ansiktet
 • Avlägsna mörka ringar runt ögonen
 • Mer definierad käklinje
 • Mer definierad profil
 • Föryngring av huden i ansiktet
 • Föryngra händer
 • Förändra och jämna ut näsans form
 • Återskapa insjunkna tinningar

Du får en bild av slutresultatet via 3D-modellering

En av de stora fördelarna med att genomföra en behandling med fillers hos oss på Estetiska Institutet är att du kan få en mycket god uppfattning om slutresultatet innan du genomgår själva behandlingen. Som standard tar vi alltid kort innan och efter vi genomför en behandling för att kunna jämföra resultatet före och efter. Innan ett plastikkirurgiskt ingrepp kan vi dock ta kort med en avancerad 3D-kamera. Med hjälp av den kan vi sedan skapa en 3D-modellering av hur slutresultatet förväntas se ut.

18 månaders trygghetsgaranti

Du ska känna dig trygg om du väljer att genomföra ett plastikkirurgiskt ingrepp hos oss på Estetiska Institutet. Därför får du en 18 månaders trygghetsgaranti. Det är en garanti som ger dig rätt till kostnadsfria återbesök hos oss, detta gäller både besök hos läkare och sjuksköterska. Garantin täcker också om komplikationer skulle uppstå till följd av ingreppet.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.