Vad är ristestet innan bröstförstoring?

Postad i Blogg
ristestet innan bröstförstoring

En bröstförstoring innebär att du stoppar in implantat i brösten. Syftet är sedan att du ska leva med dessa resten av livet, vilket innebär att det är särskilt viktigt att noggrant tänka igenom hur stora de ska vara. Det kan du göra med hjälp av ristestet innan bröstförstoringen sker.

Ristestet hjälper dig fatta ett beslut inför en bröstförstoring

Beslutet om storlek är inte något som fattas på stört utan ska helst mogna under några dagar eller veckor. Det är där det så kallade ristestet kommer in i bilden. Ristestet är ett bra sätt som du kan testa dig fram till en storlek som känns bra. Testet går ut på att du fyller två strumpor eller plastpåsar med okokt ris. Dessa lägger du sedan i kuporna på din BH och tar på dig för att pröva hur du upplever olika storlekar.

Storleken på bröstimplantat går i steg om ca 25 ml. Du kan i och med det testa dig fram genom att stegvis lägga till 25 ml upp till en storlek som känns bra. Ristestet löper med fördel under den tid som behövs för att du ska kunna fatta ett välgrundat beslut. Tänk på att silikonbröst är fastare än naturliga bröst, vilket innebär att du kommer behöva en något större storlek på din BH. Genom att göra ristestet innan bröstförstoring kan du hitta en storlek där du känner dig bekväm med dina implantat.

Bröstförstoringar genomförs av många olika anledningar

Bröstförstoringar utförs för att man vill ändra storlek och form på brösten och för att man vill ge dem mer spänst och fasthet. De flesta som genomgår en bröstförstoring vill att brösten ska få ett naturligt utseende. Det finns många olika anledningar till varför man vill göra detta. Det kan till exempel vara ett sätt att korrigera medfödda missbildningar, eller för att man vill rekonstruera brösten efter cancerkirurgi. Det är också möjligt att förkorta bröstvårtor som blivit förlängda efter amning.

Hur går en bröstförstoring till?

Under en bröstförstoring är du nedsövd. Operationen går enkelt uttryckt till på så sätt att ett implantat placeras bakom eller framför bröstmuskeln. Under vissa förutsättningar är det möjligt att använda fett från din egen kropp för att uppnå önskat resultat. Exakt vilken typ av operation som utförs beror på dels vilket resultat du vill uppnå, dels hur förutsättningarna ser ut. Allt detta får du möjlighet att diskutera igenom med en läkare genom att boka tid för konsultation.

3D-modellering ger dig en bild av slutresultatet

För bröstförstoringar ingår alltid 3D-modellering. Detta innebär att vi på Estetiska Institutet använder en avancerad 3D-kamera och fotograferar området där det plastikkirurgiska ingreppet ska genomföras. Med hjälp av bilderna kan vi därefter göra en 3D-modell av hur slutresultatet blir. Det är dock bra att känna till att modelleringen inte är exakt och att resultatet därför kan se något annorlunda ut.

18 månaders garanti för bröstförstoringar

När du anlitar oss på Estetiska Institutet för ett plastikkirurgiskt ingrepp är det viktigt för oss att du känner dig trygg. Därför har vi en trygghetsgaranti som gäller i 18 månader efter ett ingrepp. I garantin ingår kostnadsfria uppföljande besök hos läkare och sjuksköterska. Garantin täcker också kostnader för eventuella komplikationer till följd av ingreppet.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.