Fillers – hur länge håller det?

Postad i Blogg
fillers hur länge håller det

Att använda fillers är egentligen inte nytt. Metoden har funnits i över 20 år på marknaden och har hela tiden vuxit i popularitet. Anledningen till det är inte minst de naturliga resultaten och faktumet att det är en säker metod att framhäva sina naturliga drag på.

Svaret på frågan fillers hur länge håller det? är helt enkelt att det varierar från person till person. Inga resultat är lika för alla beroende på de ursprungliga förutsättningarna, ålder med mera. Men det vi kan garantera är att du med våra behandlingar får garanterat långvariga resultat utifrån dina förutsättningar.

Fillers och b.o.t.o.x – två olika metoder

Många tror att fillers och b.o.t.o.x är samma sak, vilket inte stämmer. Trots att både fillers och b.o.t.o.x kan användas i liknande syften är de väldigt olika och består av helt skilda ämnen som med olika funktioner. Så låt oss titta lite mer i detalj på vad som skiljer de olika behandlingarna åt.

Fillers

Hos oss använder vi fillers gjorda av hyaluronsyra (HA). Det är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Intressant nog är det faktiskt är en sockermolekyl som kan binda tusen gånger sin egen vikt i vatten. Det är alltså en återfuktande behandling som ger dig volym, slätar ut huden och förbättrar ansiktets konturer. Den minskar i huden i takt med att vi blir äldre och det är delvis därför vi får rynkor.

B.o.t.o.x

Den här behandlingen har funnits länge, i över 40 år närmare bestämt. Från början användes den i medicinskt syfte och är vanlig vid behandlingar av tillstånd som bland annat överdriven svettning och migrän.

B.o.t.o.x är även ett muskelavslappnande medel som kliniker använder för att släta ut fina linjer och rynkor i ansiktet. Injektionerna är ett enkelt och smidigt sätt att få ett ungdomligare utseende, helt enkelt.

Så går en fillerbehandling till

Under konsultationen med din behandlare får du gå igenom de olika områden du vill förbättra. Behandlaren undersöker och desinficerar huden och injicerar de utvalda områdena med en filler. Efter att behandlingen är klar inspekteras huden igen. Du är välkommen att vila en stund hos oss efteråt om du vill.

Resultaten du kan vänta dig

Redan direkt efter behandlingen kan du se skillnad, men det slutliga resultatet kommer först ungefär två veckor efteråt. Det här är för att det är då fillers har kunnat integrera sig med vävnaden runtomkring. Därför rekommenderar vi på Estetiska Institutet att du kommer på ett återbesök efter två veckor för utvärdering och eventuell optimering av din behandling.

Du kan få blåmärken och svullnad efter en behandling men det är fullt normalt. Det brukar gå tillbaka efter ett par dagar, men var alltid noga med eftervården för bästa resultat.

Fillers hur länge håller det – är alltså väldigt varierande från person till person. Oftast är det så att behandling av läpparna håller kortare tid än till exempel kindbenen.

Anledningen till att resultaten kan variera så pass mycket är för att våra kroppar är olika. Med tiden kan kroppen bryta ner hyaluronsyran och då sjunker resultatet gradvis undan. Då kan det vara lämpligt att komma tillbaka för en touch up.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.