Kan man få allergisk reaktion av fillers?

Postad i Blogg
allergisk reaktion fillers

Fillers är en behandling som kan användas för att återskapa utseendet och strama upp olika kroppsdelar. Som behandling är den mild och det går att med relativt små medel få ett märkbart resultat. Kosmetiska fillers baseras på hyaluronsyra som är en vattenmolekyl som finns naturligt i kroppens vävnader.

Finns det risk för allergisk reaktion av fillers?

Det finns förstås en risk att drabbas av allergisk reaktion efter behandling med fillers. Det är dock mycket ovanligt. En behandling med fillers föregås alltid av noggrann medicinsk konsultation med en läkare. Under konsultationen tar vi bland annat reda på om du är allergisk mot något av de ämnen som ingår i behandlingen. Till exempel de ämnen som ingår i lokalbedövningen. Här är det på sin plats att inflika att många som går igenom en behandling med fillers klarar sig helt utan lokalbedövning.

Andra reaktioner efter behandling med fillers

Betydligt vanligare än allergiska reaktioner är att det behandlade området rodnar, ömmar, kliar, svullnar eller drabbas av blåmärken. Dessa reaktioner är i de flesta fall mycket milda och försvinner senast inom ett par dagar. I vissa fall uppstår inflammatoriska reaktioner som ger upphov till svullnad, rodnad och förhårdningar i huden. En inflammatorisk reaktion varar något längre än de biverkningar som togs upp ovan, upp till några veckor.

Behandlingar som går att göra med fillers

Fillers är en injektionsbehandling som kan användas på ett flertal olika ställen på kroppen.

  • – Under ögonen
  • – För att forma kindben och käklinje
  • – Föryngra händerna
  • – Åtgärda ärr och andra hudåkommor
  • – Släta ut rynkor runt munnen
  • – Profilbalansering
  • – Läppförstoring
  • – Vända nedåtgående mungipor
  • – Dämpa nasolabialveck (veck mellan kinder och mun)

Hur en behandling med fillers går till

Oavsett vilken typ av plastikkirurgiskt ingrepp du vill genomföra börjar processen med att du bokar tid för konsultation hos oss. Under konsultationen kommer du dels få diskutera hur ingreppet går till och vilka förväntningar du realistiskt sett kan ha på det. Förstås kommer du och läkaren också prata om hur dina önskemål ser ut. I samband med konsultationen genomförs också en hälsoundersökning. Ett av syftena med undersökningen är att vi ska försäkra oss om att du inte har allergier till exempel mot bedövningsmedel.

När konsultationen är färdig bokas en tid då själva ingreppet ska genomföras. Inför ingreppet rekommenderas att du avstår alkohol under minst 24 timmar, samt inte använder blodförunnande läkemedel. Själva ingreppet för fillers tar vanligtvis inte lång tid. En läppförstoring tar till exempel bara mellan 15-30 minuter. Injektionen kan ske med eller utan lokalbedövning baserat på dina önskemål. Du är vaken och har möjlighet att ge feedback under hela injektionsprocessen. När injektionerna är avklarade avslutas behandlingen med att det behandlade området masseras. Detta för att injektionerna ska få jämnare spridning och för att underlätta läkningsprocessen.

3D-modellering ger dig en bild av slutresultatet

Hos oss på Estetiska Institutet har du möjligheten att inför ett ingrepp få en 3D-modellering av det förväntade slutresultatet. Detta utförs med hjälp av avancerad 3D-teknik där vi bygger en 3D-modell med hjälp av en avancerad kamera.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.