Bröstförstoring utan kirurgi – går det?

Postad i Blogg
Bröstförstoring utan kirurgi

Många som vill ha större bröst söker sig till alternativ för bröstförstoring utan kirurgi. Anledningarna varierar – det kan bero på rädsla inför kirurgiska ingrepp, oro för komplikationer eller att man uppfattar plastikkirurgiska ingrepp som onaturliga. Därför finns idag en stor marknad, framför allt på internet, för diverse preparat och hjälpmedel som utlovar förstoring av brösten. Men fungerar dessa verkligen, och vad finns det för alternativ?

Bröstpiller och krämer

Det finns ett otal piller och krämer som påstås förstora brösten, antingen genom tabletter som äts eller salvor som stryks på brösten. Vissa av dessa preparat innehåller syntetiska ingredienser medan andra är gjorda av örter och dylikt. Vad de alla har gemensamt är att det saknas vetenskapliga belägg för att de skulle ha någon som helst verkan. Den här typen av produkter är inte heller godkända som läkemedel och kan eventuellt vara direkt skadliga att använda.

Bröstpump

Bröstpump är ett annat hjälpmedel riktat till den som söker bröstförstoring utan kirurgi. Pumpningen ger en temporär förstoring genom vakuumeffekt. Det är värt att påpeka att effekten som sagt endast är temporär, vilket seriösa återförsäljare är tydliga med. Det är också viktigt att vara medveten om att pumpningen påverkar vävnaden i brösten samt hudens elasticitet, vilket kan göra att form och fasthet går förlorad. Detta kan också påverka resultaten om du senare bestämmer dig för att förstora brösten med plastikkirurgi.

Plastikkirurgiska alternativ

Det går alltså inte att komma ifrån att plastikkirurgi är det enda sättet att åstadkomma en garanterad, säker och långvarig bröstförstoring. Som tur är finns det flera alternativ för bröstförstoring, och de flesta av de orosmoment du kanske har går att lösa.

Bröstförstoring utan implantant

Många drar sig för att göra en plastikkirurgisk bröstförstoring eftersom man av olika skäl inte vill ha implantat i kroppen. Vad du kanske inte vet är att det går att förstora brösten utan implantat. Då används ditt eget kroppsfett, som flyttas från valfritt ställe på kroppen såsom mage eller lår till bysten. Detta ger ett naturligt resultat och du riskerar inte att kroppen stöter bort förstoringen då inget främmande material används.

Bröstförstoring med eget kroppsfett är också ett bra alternativ för dig som vill korrigera olikformade bröst. Resultatet påverkas av hur mycket kroppsfett du har att tillgå, och vill du ha en större förstoring än vad som är möjligt med enbart ditt eget kroppsfett erbjuder vi på Estetiska Institutet även så kallad hybrid bröstförstoring, där fett används tillsammans med ett mindre implantat.

Med implantat

Det råder mycket missuppfattningar kring bröstförstoring med implantat, och tekniken har kommit långt. Alla implantat som används på Estetiska Institutet är av högsta medicinska standard för hög säkerhetsnivå och ett fint, långvarigt resultat. Vi har dessutom flera olika former och storlekar att välja mellan beroende på vad just du är ute efter. Vill du till exempel att din bröstförstoring ska se naturlig ut så är det lätt fixat.

Oavsett vilken sorts bröstförstoring du väljer så kan du känna dig trygg hos Estetiska Institutet. Vårt team av plastikkirurger är specialister med många års erfarenhet, och du får dessutom ta del av resultatet i förväg med hjälp av 3D-simuleringar. Du tas väl om hand både före, under och efter operationen för att garantera din säkerhet och bästa möjliga resultat, och vi erbjuder alltid återbesök efter operation för att se till att allt fortskrider som det ska.

Har du frågor och funderingar kring bröstförstoring utan kirurgi så kan du just nu boka in en kostnadsfri konsultation så hjälper vi dig vidare.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.