Få ner svullnad efter fillers

Postad i Blogg
få ner svullnad efter fillers

Vill du få ner svullnad efter fillers? Efter en fillersbehandling vill du såklart se det färdiga resultatet så snart som möjligt. Det är dock inte alls ovanligt att uppleva svullnad efter behandlingen, eftersom kroppen arbetar med att integrera fillers i vävnaden. Men som tur är kan du använda ett par enkla knep för att få ner svullnaden snabbare och hjälpa kroppen läka.

Efter din behandling

Du kan uppleva att området du har fått behandlat känns hårt under de första dagarna. Det är normalt och kommer mjukna efter hand som injektionsbehandlingen integreras med vävnaden runtomkring. Att bli lite svullen eller få blåmärken är inte heller ovanligt.

Där finns några saker du kan tänka på för att få ner svullnad efter fillers.

  • – Undvik att ta på det behandlade området de första sex timmarna.
  • – Utsätt inte huden för extrem värme eller kyla innan rodnaden eller svullnaden lagt sig helt.
  • – Följ råden din behandlare ger dig noga.

Läppfillers

Det här är en av de vanligaste behandlingarna som utförs på marknaden idag, och så även hos oss. Läpparna är extra känsliga, därför finns det lite fler specifika saker du kan göra för att få ner svullnad efter fillers i området. Eftersom vi naturligt har fickor i läpparna kan fillers lägga sig i de här fickorna och bilda små klumpar i din läpp.

Du kan hjälpa kroppen att integrera gelén i läpparna genom att koka upp vatten i en kastrull, sätta ansiktet över kastrullen och täcka över huvudet med en handduk under ett par minuter. Ångorna hjälper till att mjuka upp området och får även svullnaden att gå ner.

Din behandlare hos oss kommer ge dig skötselråd för just dina behov. Vi rekommenderar starkt att du följer dem noggrant och undviker tips exempelvis online med osäkra källor. Du kan även alltid konsultera oss direkt om det är något du funderar över.

Såhär går en behandling till hos oss

Våra fillers består av hyaluronsyra (HA), vilket även är ett ämne som finns naturligt i kroppen. Det är egentligen en sockermolekyl och den kan binda upp till tusen gånger sin egen vikt i vatten. Av just den anledningen blir ditt resultat också bättre med tiden.

En fillersbehandling ger alltså mer volym i området du vill behandla. Resultatet blir reducerade linjer, förbättrade ansiktskonturer och dessutom en hud som får mer återfuktning inifrån.

Det första steget hos oss är du bokar en konsultation med en av våra behandlare. Ni kommer tillsammans att gå igenom de områden du vill behandla så att ni kan lägga upp en behandlingsplan. I vissa fall kommer du få göra mer än ett besök. Det här gör att du får ännu bättre och mer långvariga resultat.

Därefter undersöker behandlaren din hy noga, desinficerar den och injicerar en filler i området. Du kommer se resultat omedelbart efter behandlingen, men det tar upp till två veckor innan den slutliga effekten syns. Det är nämligen ungefär den tiden det tar för kroppen att läka. Vi rekommenderar därför att du kommer på ett återbesök efter cirka två veckor. Där kan behandlaren se över ditt resultat och även förbättra det, om det behövs.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.