Fettreducering

Postad i Blogg
fettreducering

Det finns många sätt att minska sina fettdepåer och fettreducering är idag ett brett begrepp. Det vanligaste är kanske att personer minskar sitt fett genom god kost och träning men ibland är det inte tillräckligt och det behövs extra ingrepp. Vi har dessutom alla olika genetiska förutsättningar att minska fett på naturlig väg.

Dessutom kan vissa områden vara svåra att bli av för att uppnå önskat resultat. Oönskade fettdepåer kan också försvåra för dig att utöva sporter på de sätt du vill eller förhindrar dig att använda vissa kläder.

Olika sätt att reducera dina fettdepåer

Förutom god kost och träning kan du ibland behöva extra hjälp genom andra metoder. Det som folk ofta tänker på är ett kirurgiska ingrepp som fettsugning men det finns även andra sätt idag. Vilken metod du använder beror på var på din kropp du vill bli behandlad och hur mycket det rör sig om.

Den vanligaste och den mest kända metod är kanske fettsugning där kliniken genom kirurgiskt ingrepp suger ut fett. Genom att ta bort fettceller permanent genom fettsugning är det kanske den metod som ger bäst och snabbast resultat.

Fettreducering – Sund kost och träning

Det kan vara viktigt att påpeka att vilken metod du än väljer så ska det aldrig ersätta en sund livsstil med träning och bra kost. Allt detta behöver du konsultera med din läkare för att hitta rätt metod och nå ett önskat resultat.

Fettreducering – Icke invasiva metoder

De andra metoderna för fettreducering är icke invasiva, det vill säga du gör inget kirurgiskt ingrepp i kroppen. Metoderna är inte för att allmänt minska din vikt utan gäller främst för att minska lokala fettdepåer.

Det finns flera olika beprövade metoder och för att nämna några:

  • Fettfrysning. Genom att frysa fettcellerna så att de dör och minskar i volym. Resultatet är långvarigt.
  • Bindvävsmassage. Detta är en metod som ger en djup och kraftfull massage men inte lika långt förväntat resultat.
  • Strålning. Genom strålning av ljus, värme eller radiovågor värms fetter upp som bidrar till en tillfällig volymminskning.
  • Injektioner av koldioxid. Metoden går ut på att injicera koldioxid i fettdepåerna och på så vis stimulera syresättningen i fettvävnaden så att fettceller dör och minskar i volym tillfälligt.

Reducera fett och bygga upp muskelmassa

Emsculpt Neo är en relativt ny och revolutionerande icke invasiv metod genom värme och magnetisk energi. Skillnaden mot de andra metoderna är att Emsculpt Neo dessutom bygger upp muskelmassa, något de andra metoderna inte gör. Resultaten är långvariga och förväntad fettreducering ligger på ca 30 % i minskning och ca 25 % ökning av muskelmassa.

En stor skillnad mot till exempel fettsugning och andra behandlingar är att Emsculpt Neo dessutom går på djupet och kan minska fett runt organen i bålen. Själva behandlingen är smärtfri, men du kan känna värme och få en viss rodnad efter en behandling. Under en behandling kommer du att behöva göra regelbundna besök, eftersom resultatet kommer gradvis.

Beroende på vad du vill uppnå och dina genetiska förutsättningar ska du alltid välja den metod som passar dig bäst genom att konsultera med en läkare.

Osäker på vad som är rätt för dig?

Boka en konsultation! Under en konsultation träffar du en av våra erfarna behandlare som kommer rådge dig vilken behandling som passar dig bäst utifrån önskade resultat och dina personliga förutsättningar.

Våra konsultationer är kostnadsfria.